Kiwifrukost och chili- och valnötsrullar

Ursäkta suddet. Jag var så hungrig så jag darrade. Jag har försökt kompensera med ett fult filter istället.
När jag lade ner kameran för att överföra bilderna till datorn slukades rullarna i ett nafs (inte alla då), så det gick inte att fota på nytt.
Idag testade jag den där underliga "gröten" som Erica Palmcrantz menar att man ska äta till morgonmål. Hör och häpna, det var faktiskt riktigt gott! Jag hade fortfarande inga päron, så jag tog en (över)mogen banan istället och mixade den tillsammans med en kiwi, två stjälkar bladselleri, några nypor ingefärspulver och en matsked vatten. I den färdiga "gröten" tärnade jag en kiwi.

Till middag gjorde jag - enligt schemat! - chili- och valnötsrullar. Väldigt gott (och mättande) det också. Jag har tidigare också prövat detta recept så ni kan kolla här för närmare instruktioner. Jag ville dock ha en lite lättare variant idag, så jag tog bara hälften av nötterna och ersatte andra hälften (ungefär) med blomkål. Och så hade jag inte färsk oregano heller, så jag satte med av min egen torkade persilja istället. Det funkar. Åh, och så hade jag ingen paprika heller, så den lämnade helt bort. Eh, visst är det enligt schemat ännu?

Några rekommenderade mellanmål, såsom äppel med tahini eller mandelbars har det inte blivit, trots att jag hade med en avokado och örtsalt just för det ändamålet. Det har helt enkelt varit en dag med möten, möten och mera möte, så därför hade det också blivit kaffe, kaffe och en liten bulle. Kommer jag någonsin att kunna tacka nej till en gratis mötesbulle i eftermiddagstider? Don't bother answering, det är en retorisk fråga som jag tror att vi alla vet svaret på.

Kommentarer

Linnéa sa…
Vad jag blir slö. Du kokar mat som svenska kocken i Muppet show (vet du?). Men kan man så kan man improvisera.
Intressanta recept, indeed.
Hehe, swedish chef är just chef.
Jag skriver genast ner receptet på de rullarna och sa just att jag ändrat middagsplanerna :) Vad goda de verkar.

Hejja för råkost!