Hej hopp! En kort uppdatering om raw food livet här på pampasslätterna (medan min entusiasm ännu lever). Idag blev det igen en mumsig kiwigröt frukost, överblivna chili-valnötsrullor och en avokado med örtsalt till lunch och sen mandelbars till mellanmål. Eh, och lite ost, som ju inte var raw food, men som stillade min hunger senare på kvällen.
Middagen var ett för mig nytt recept: palsternackscouscous med pumpakärnor. Gott, men inte fantastiskt och inte heller supermättande. Men smaken var det inget fel på. Receptet går ut på att mixa en liten palsternacka till couscousliknande konsistens och sedan krydda med olivolja, citronsaft och lite salt. Det blandar man sedan med lite rucola, ett päron och pumpakärnor. Blandningen av det söta, mjuka päronet, de knapriga pumpakärnorna, luftiga salladsbladen och den lättsaltade "couscousen" funkade jättebra. Se det som ett bra experiment med olika konsistenser.
Middagen var ett för mig nytt recept: palsternackscouscous med pumpakärnor. Gott, men inte fantastiskt och inte heller supermättande. Men smaken var det inget fel på. Receptet går ut på att mixa en liten palsternacka till couscousliknande konsistens och sedan krydda med olivolja, citronsaft och lite salt. Det blandar man sedan med lite rucola, ett päron och pumpakärnor. Blandningen av det söta, mjuka päronet, de knapriga pumpakärnorna, luftiga salladsbladen och den lättsaltade "couscousen" funkade jättebra. Se det som ett bra experiment med olika konsistenser.
Kommentarer
Märker du någon effekt på kroppen när du ätit mer raw food en period?
Man tvingas ju också bli lite mer kreativ med maten och hitta nya recept och det är ju en positiv utmaning :)