Dagens raw food: couscous av palsternacka med päron och pumpakärnor

 
Hej hopp! En kort uppdatering om raw food livet här på pampasslätterna (medan min entusiasm ännu lever). Idag blev det igen en mumsig kiwigröt frukost, överblivna chili-valnötsrullor och en avokado med örtsalt till lunch och sen mandelbars till mellanmål. Eh, och lite ost, som ju inte var raw food, men som stillade min hunger senare på kvällen.

Middagen var ett för mig nytt recept: palsternackscouscous med pumpakärnor. Gott, men inte fantastiskt och inte heller supermättande. Men smaken var det inget fel på. Receptet går ut på att mixa en liten palsternacka till couscousliknande konsistens och sedan krydda med olivolja, citronsaft och lite salt. Det blandar man sedan med lite rucola, ett päron och pumpakärnor. Blandningen av det söta, mjuka päronet, de knapriga pumpakärnorna, luftiga salladsbladen och den lättsaltade "couscousen" funkade jättebra. Se det som ett bra experiment med olika konsistenser.

Kommentarer

Det är utmanande det här hur man blir tvungen att tänka "outside the box" när man kör ett annorlunda koncept gällande kosten. Jag har ju också funderat lite på att hålla en mejerifri månad men har inte bestämt mig ännu när eller om... Man märker det här motståndet också mot att lämna bort något som man tycker är gott fast jag vet med erfarenhet att man vänjer sig med allt som när jag valde bort socker och spannmål och det saknar jag ju inte alls nu. Och en månad ska man väl stå ut :) Skulle vara spännande att se om kroppen/magen reagerar positivt.

Märker du någon effekt på kroppen när du ätit mer raw food en period?

Man tvingas ju också bli lite mer kreativ med maten och hitta nya recept och det är ju en positiv utmaning :)
Sofie: Jo, det stämmer, man vänjer nog sig med det mesta, men man måste bara ge det lite tid. Tja, det känns nog lättare i kroppen och det blir aldrig någon "matkoma" efter middagen. Ska bli kul att se hur det känns efter ytterligare några veckor.