Historiens första Slow Food Ostrobothnia-middag

Ikväll har jag ätit gott. Vi, som i föreningen Slow Food Ostrobothnia, ordnade nämligen den första middagen i Slow Food anda ikväll*. Vi styrde ihop en middag hemma hos Mia enligt knytkalasprincip för att arrangera ett fototillfälle för tidningen Vasabladet, som har en artikelserie om mat på gång. Slow Foods del av den artikelserien borde komma ut i mitten av februari.

På menyn stod rödbets- och aburginegratäng, råstekta jordärtskocka med egenodlad grönkål, vitlöksmarinerade stuvade bönor (även de egenodlade), krämig surkålssallad, himmelskt gott fröknäckebröd och så morotskaka av lokala morötter till efterrätt. Underbart! Tanken är att i framtiden ordna fler liknande trevliga träffar kring lokal och god mat för Slow Food intresserade. 

PS. puff, puff för föreläsningen om socker och hälsa av Ann Fernholm på Ritz i Vasa den 18 februari. Kom med, det blir jätteintressant, jag lovar!

*det vi ordnade igår heter tydligen Conviviality i Slow Food terminologin

Kommentarer