Saker som gör mig förbannad


Okej, så det här är bara en sak, men likväl gör mig fenomenet revolving doors så heligt förbannad att det kan räknas som ilskan av tre-fyra-fem vanliga saker. Hur kan någon som Michael Taylor ha ens någon sorts trovärdighet som ombud för FDA (US Food and Drug Administration) efter att ha jobbat för Monsanto, som är känt för sina oetiska metoder och hårda lobbyverksamhet? Urk! Tyvärr är det ett vanligt fenomen. Även i Finland. 

Personer inom livsmedelsbranschen har ett intresse för, jaa, just livsmedel förstås (men ofta även för pengar). Därför anses de väl enligt nån skruvad logik även vara kompetenta att avgöra när olika produkter är skadliga och inte-skadliga för mänsklig konsumtion. Miljöaspekten blir ju ofta bortglömd. Jag tycker dock att det snarare borde vara forskare, inte tidigare industripampar och advokater som borde få input i vad människor kan och får konsumera.

Kommentarer

Ja tyvärr blir det allt mer tydligt hur pengar styr allt. Man undrar ju om det går att lita på någon numera . Pengarna går före människors hälsa. Åtminstone måste man lära sig att tänka själv vad gäller kosten och ha ett kritiskt tänkande. Det är skrämmande hur mycket som pågår bakom kulisserna för kostråd och rekommendationer kring hälsa, läkemedel osv. T.ex. Forskare får betalt av läkemedelsbolag för att leverera det resultat de vill ha. "Viktiga" personer som uttalar sig i samhället blir likaså "köpta" av organisationer och läkemedelsindustrin. Och livsmedelsverket som inte ens håller koll på vad ny forskning säger ska ha ansvaret för att ge (föråldrade) kostråd till befolkningen! Men varför satsa på en sund kost för att få en friskare befolkning när man kan tjäna pengar på läkemedel...
Åh, vad jag håller med dig. Och jag håller med Sofie också.

Jag tror att man ska försöka ha ett öppet och kritiskt sinne för allt som har med råd och riktlinjer att göra. Pengar styr så mycket här i världen och det är bra att försöka komma undan så mycket som möjligt från de som bestämmer om sånt. Att odla egna grönsaker som du gör är ju ett superbra sätt. Jag siktar också på att försöka bli självförsörjande på sikt.
Mia sa…
tyvärr är inte forskarvärlden fri från pengaproblematiken heller...