Dec 27, 2013

Nyårsmål 2013 - hur gick det?

Det börjar bli dags att blicka tillbaka på året som gått och målen som ställdes för 2013. Hur gick det med mina mål? Men det räcker kanske inte att bara kolla på hur det närmaste året gått, utan kanske man även som hastigaste borde kolla på året innan...

I slutet av år 2012 tyckte jag att jag inte riktigt hade helt och hållet lyckats med att yoga tillräckligt, pyssla ihop en tillräckligt konkret visionboard eller (delvis) göra det jag vill och tycker om, medan jag lyckades bättre med att inte hetsa upp mig över småsaker, fortsätta med raw food och ekologiskt leverne samt välgörenhetsverksamhet som fadderbarn och stödpersonsverksamhet för utvecklingsstörda. Summa summarium, ett okej "resultat" och rätt så liknande mål som för detta år.

År 2013 strävade jag efter att:

  • lyssna mer på magkänslan, intuitionen. Under året 2013 har jag blivit oerhört mycket bättre på att lyssna på magkänsan. Det kanske har att göra med min livssituation och att jag faktiskt har haft ett stort behov av just magkänslan. Det är svårt att förklara hur det fungerar eller har blivit bätte, men det känns i både hjärtat och magen när jag rör mig åt rätt håll. Givetvis finns det stunder, eller tja hela långa tidsperioder, då jag inte riktigt vet in eller ut, men överlag känner jag att jag nu bättre vet hur jag ska göra för att följa min intuition. Det finns mycket att utveckla ännu, men riktningen är i alla fall rätt.
  • göra en tydlig och klar visionboard. Jag har både målat och skrivit ner mina mål eller platser och situationer som jag vill vara i. På insidan av garderobsdörren har jag hängt upp en lista som jag ibland läser igenom innan jag börjar rota igenom klädhögarna. Vissa fungerar mer som en påminnelse om var jag vill att sinnet ska ligga, andra är mer konkreta. Ibland har jag hängt upp inspirerande ord på väggen och andra gånger skrivit långa haranger på papper i nåt som kunde klassificeras som en dagbok. På de här punkten skulle jag vilja säga *check* för 2013.
  • fortsätta på eko- och rawfoodlinjenDet går fortfarande i perioder. Vissa månader kan jag leva enbart på raw food, såsom största delen av augusti, och andra månader såsom de senaste vintermånaderna har jag ätit "vanlig" mat och en hel del kött. Jag tycker att jag nog kunde skärpa mig ytterligare, speciellt när det kommer till sockret och brödet. Ekolinjen har fortsatt som förut, till och med några nya ekovanor har kommit in i vardagen, såsom egen kemikaliefri deo och nya städmedel som ättika och matsoda.

  • våga prata mer om ekolivsstilen. Jag har vågat berätta åt allt fler om bloggen och mina värderingar och till och med gjort upp små visitkort för att sprida ordet. Demonstrationen mot Monsanto i våras och höstas är ju också ett ljudligt vrål för ekolivsstilen och så har jag varit med i utvecklingen av REKO-systemet i Österbotten, grundandet av Slow Food Ostrobothnia samt visat mig på marknader och sånt för att sälja mina örter och torkade grejer. Varsamt har jag försökt berätta om mina val till släkt och vänner, lite åt gången så de inte freak out, heh... Jag känner att jag kan göra ännu mer, men att jag också kan vara nöjd.
  • undvika att använda mat som tröst när jag är stressad eller lessen. Här är nog årets största misslyckande. För när stressen pressar på så börjar jag skippa träningen och kompensera självömkan med "belöningar". Nåh, om man vill se nåt positivt, så är jag i alla fall medveten om det.
  • fortsätta yoga. Varierande framgång. Under året hade jag perioder som jag yogade regelbundet, men även perioder då yogan blev bara någon enstaka gång i månaden. Detta berodde delvis på att mitt schema och samåkningen till jobbet inte riktigt passade ihop med yogacentrets schema och delvis på stress och lathet. Regelbundenheten i yogandet kan jag definitivt bättra på i framtiden. Hahaha plankan i 8 minuter!?! Nope, från lite på en minut till 2 minuter blev det, med träningen påbörjades också på hösten.

  • be om hjälp när det behövs. Hm, tja jaa, det har jag väl nog blivit lite grann bättre på. Ibland funderar jag fortfarande att jag kanske borde be om hjälp/råd/uppmärksamhet, men oftast så väljer jag fortfarande att skjuta upp frågadet och så att säga klara av stormen på egen hand. Rum för förbättring finns.
  • gå framåt i livet på ett eller annat sätt. Ja, livet gick framåt. Eller riktningen är väl lite oklar, men nånstans bär det i alla fall av. Vetja'he blir bra.
Kanske gör jag ännu en årsresumé av 2013 och plockar godbitarna och ljuspunkterna av ett händelsefullt och betydelsefullt år; ett år med milstolpar och nya upplevelser, ett år där drömmar krossades och allt förlorades, men också nytt fick ta form, bitar fick falla på plats, nya människor kom in och andra bleknade bort och ett år med många, många, många skratt, vackra tankar och varma, långa kramar.


Må gott mina små troll tills nästa gång!

2 comments:

Linda i Berlin said...

Vad roligt att läsa om dina mål och hur du har gjort under året.

Maggie said...

Och vad kul att du kommenterar Linda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...