En långsam dag

Idag är en sådan där dag som man bara vill titta på bilder, andas lugnt och leva långsamt. När mörkret faller ska jag gå till gravgården och tända ett ljus. Sen ska jag faktiskt in till stan och träffa vänner ikväll, men än så länge så går jag på sparlåga. På spisen puttrar en köttbit av ekologisk nötdjur och den ska få puttra där ännu en god stund.

Nu är köttfria oktober över. Inte har jag direkt längtat efter kött, eftersom jag faktiskt ätit det nu som då på restaurang eller bjudningar och jag inte vanligtvis heller äter så mycket kött. Men idag tillreder jag kött eftersom jag inte nämndes sätta hela gårdagens REKO-beställning av nötkött i frysen direkt. Förresten, tycker ni att fisk är kött? Jag tycker att allt animaliskt kött är kött, dvs. gris, ko, höns och fisk. Men tydligen är det många som anser att bara rött kött är kött.

Från det ena till det andra, jag gick igenom lite bilder på datorn och hittade bilder på när sensommar övergick till höst. Jag kallar serien "Dimma". Inte pretentiöst alls, inte alls.

Ha en skön lördag och alla helgona!


Kommentarer

Fina bilder! Jag tycker som du att kött är kött och förstår egentligen ingen annan syn på saken. Fisk är en kategori för sig, men kött är det också på sitt vis.
Tack! Javisst, jag undrar vad t.ex. höns eller fisk är om det INTE är ett sorts KÖTT. Nå, McNuggets är förstås en kategori för sig själv... ;)
Vilka fina och opretentiösa bilder ;) Den tredje nerifrån med molnen är speciellt superfin tycker jag.

Kött är kött är kött tycker jag. Allt som kommer från ett djur är kött. Oavsett om det är från en höna, abborre eller kossa. Punkt! Allt annat är trams.
Linda: hihi tack! Precis, kommer det från ett djur så är det kött.