Sushi och öl

Ikväll blev det raw sushi till middag. Jag testade en ny blandning av "riset" och det blev riktigt bra, men jag ska fortsätta experimentera ännu.
  • Jag hade några majrovor från egna landet som började mjukna så jag körde dem i mixer till rislik konsistens. Tänk köttliknande produkter i korven...
  • Sen mixade jag även valnötter till "ris" och blandade med majrovorna, några matskedar olja, en tesked honung och en nypa salt
  • Jag använde 2 delar majrovsris och 1 del valnötter. 
  • Riktigt sushiris kryddar man ju med sött risvin så därför satte jag med honung i mixen, men jag kunde ha satt ännu mer för nu märktes det knappt. 
  • Konsistensen på riset blev rätt så kladdig, men jag tror att man kunde sätta lite mer finmixade nötter för att få det att hålla ihop ännu bättre. 
  • Fyllningen bestod av avocado, morotsstavar och paprika marinerad i olja, koriander, peppar, salt och ingefära i 1 1/2 timme.
Mums, mums, mums! För att inte mina goody-twoshoes-tendenser ska blända er allt för mycket så kan jag berätta att jag åt både pizza och munk här i vecka. Jaa, och så tar jag en (två) fredagsöl på det!

Trevlig helg peeps!

Mmm-mm. Båtöl från i när vi kom hem från Raw food festivalen i Sverige.

Kommentarer

Lotta sa…
Du är en helt fantastisk matkreatör och inspiration, och ja, fantastiskt modig också som testar en massa nya saker. Den här "sushin" tror jag att jag skulle ha gillat mycket mer än den konventionella, japanska.
Nämen tack fina Lotta :) Vaah! Gillar du inte (vanlig) sushi?? Det är ju så bäst :)
Jag måste, måste, måste bara testa raw sushi. Att det ska vara så svårt att få tummer ur och bara göra det. Det både ser och låter ju supergott.
Linda: Jaa och hoppas att du inte blir besviken! För man kan inte förvänta sig att det smakar om vanlig sushi, men gott är det för dens skull iaf. Och öl passar utmärkt till sushi.