Ikväll blev det raw sushi till middag. Jag testade en ny blandning av "riset" och det blev riktigt bra, men jag ska fortsätta experimentera ännu.
- Jag hade några majrovor från egna landet som började mjukna så jag körde dem i mixer till rislik konsistens. Tänk köttliknande produkter i korven...
- Sen mixade jag även valnötter till "ris" och blandade med majrovorna, några matskedar olja, en tesked honung och en nypa salt.
- Jag använde 2 delar majrovsris och 1 del valnötter.
- Riktigt sushiris kryddar man ju med sött risvin så därför satte jag med honung i mixen, men jag kunde ha satt ännu mer för nu märktes det knappt.
- Konsistensen på riset blev rätt så kladdig, men jag tror att man kunde sätta lite mer finmixade nötter för att få det att hålla ihop ännu bättre.
- Fyllningen bestod av avocado, morotsstavar och paprika marinerad i olja, koriander, peppar, salt och ingefära i 1 1/2 timme.
Trevlig helg peeps!
![]() |
Mmm-mm. Båtöl från i när vi kom hem från Raw food festivalen i Sverige. |
Kommentarer