Meditation i naturen

Idag har jag turistat i närmiljön. Jag åkte runt och hängde upp lite affischer och passade samtidigt på att ta en promenad i Gamla Vasas park och skogar. Hösten är nog som vackrast just nu! Helt underbart! Färgerna, luften, solen. Dessutom finns det många vackra hus - både egnahemshus och kyrkor - i Gamla Vasa.

Sen satt jag till  och med och mediterade en stund på en sten i en vacker skogsglänta. Jag har nångång lovat här på bloggen att berätta lite mer om hur jag mediterar. Det här är en väldigt enkel meditation, som jag gjorde idag.
  • Sitt eller stå med fötterna stadigt på jorden. Håll händerna avslappnade i knät eller på benen med tumme och pekfinger rörandes varandra. 
  • Känn hur fötterna sjunker ner lite i marken och hur rötter skjuter ut genom fotbottnet åt alla sidor men framförallt neråt. Djupt ner i jorden, ända ner till jordens mittpunkt. 
  • När rötterna når jordens mittpunkt strålar en varm, livskraftig energi upp från jordens mittpunkt genom rötterna, upp till fötterna, genom benen och upp över ryggen, för att sedan skölja ner över huvudet och bröstkorgen och ner till magen där energin börjar samlas. Energin renar och och vitaliserar din kropp. 
  • Känn energin flöda och fylla dig en liten stund (men inte så länge att du tappar koncentrationen). 
  • Öppna sedan en kanal uppåt från mitten av huvudet, kronchakra. Ta in ljus, lätt, klar energi från himlen genom huvudet, ner längs med ryggraden och låt energin fylla magen och kroppen. 
  • Känn hur energin och livskraften växer, utvidgar sig från magen till bröstkorgen och börjar stråla ut genom alla lemmar: armar, leder, knän, händer tills hela du och din aura badar i energifyllt ljus. Njut av ögonblicket och värmen. 
  • När du känner dig klar "stänger" du först den övre kanalen, huvudchakrat , och lättar sedan på benen. Öppna försiktigt ögonen och känn harmonin.


Kommentarer

Linnéa sa…
Jag älskar nog dethär inlägget. Vackra bilder och text.
Önskar att jag kunde göra det där.
Och vackra du ;) Har du försökt?
Linnéa sa…
;)
Nä det har jag väl inte gjort. Fast jag tycker det är väldigt "meditativt" att höra på läraren när man yogar. Då alltså när jag yoga. Då prata hon sådär noggrant om hur man skulle slappna av, hon börja från tårna och uppåt ända till hjärnan. Och jag kunde känna hur mina kroppsdelar slappna av. Väldigt skönt.
Mmm, det är så skööönt att inte behöva tänka och bara följa någon annans röst.
Åh, att meditera i naturen skulle vara så skönt! Måste hitta nån plats där inga människor går förbi bara :)
Heidi sa…
Åååh, har också försökt mig på att meditera, men inte i den här skalan. Tycker det är svårt att till en början ens vara tyst och stilla utan att tankarna fladdrar iväg till en massa =P Har du gått någon meditationskurs eller har du på egen hand uppnått mediguru-tillstånd? :D
Meditera ute i naturen är så häftigt. Att bara sitta ute i skogen och känna jorden under sig. Ojoj, det var länge sen nu.

Till Heidi här ovanför: Ibland är det lättare att börja meditera genom att göra guidade meditationer. Det finns på internet, sök bara och du hittar någonting som passar dig. Eller cd-skivor med meditationer. Om man aldrig mediterat är det svårt att veta hur man ska göra och om man gör "rätt".
Sofie: en lugn plats är nog A och O.

Heidi: Nä, jag har nog bara gjort guidade mediteringar tillräckligt många gånger att nåt har fastnat. ;)

Linda: jaa, känna jorden under sig, så skönt!