Marschen, dansen och skogen - Helgus fantastico marveloso!

Håhhååjaa, vilket veckoslut! Jestas vilket bra veckoslut. Vi tar det i bildform.

Vi marscherade i Vasa mot Monsanto och för ren, trygg mat. Vi var cirka 70 pers på plats. En lite mindre skara än förra gången, men en riktigt lyckad marsch för det! Marschen är måhända en droppe i havet, men det blir inget hav utan alla dessa viktiga droppar och människor som orkar och vill stå upp för rättvisan!
Med hakan tätt mot halsen, heh. Den här gången gick jag inte i första ledet utan jag var med i planeringsskedet och så delade jag ut information och flyers medan de andra marscherade. Visst kom det en del feedback om att man inte var brydd, men också en del intresserade "Ahaa" och "Jassåå". Efter marschen satt vi i planeringsgruppen oss ner på en GMO-fri öl, heh, och pratade igenom marschen. Så skönt att ha backup! Jag kände ju mig lite ensam och tom förra gången efter att marschen var över. Härligt att det finns så många som orkar och vill engagera sig!

Kvällen fortsatte i sällskap med tre vänner med middag och show på Strampen. SINNESJUKT god mat och URBRA service och en rock-your-socks-off-show! Hjortbiffarna bara smalt i munnen. Jaa jaa, jag vet att det är Köttfri Oktober, men det fanns inget vegealternativ, eftersom jag anser att fisk är kött. Dessutom, att följa regler och förbud är kanske inte min starkaste sida. Bilden ovan är Michaelas eftersom mina egna matbilder blev bedrövliga, men i princip åt jag samma. Eeeh, förutom att jag åt blåbärscheescake till efterrätt samt en konjak istället för en Cosmopolitan.
Taket lyfte och hela salen dansade. Jag rekommenderar verkligen att ni går på Rock it my way på Strampen om ni får tag på biljetter. Ryktet säger att det börjar vara slutsålt. Sen fortsatte vi ut på krogen och dansade, pratade och dansade, dansade till stängningsdags. Träffade på lite bekant folk och några nya bekantskaper knöts. Allt bara klickade och flöt på.
Tack tjejer! Det här lever jag länge på!
Kandelabern, inte Geir, höll på att följa med oss hem, bara väskan varit lite större och rocken mer täckande.
Idag har jag givetvis varit lite seg, men efter en smarrig frukost hos Michaela begav jag mig ut i solskenet. Underbart väder! Jag blev lyrisk av solskenet och plockade lite äppel som en annan Rödluva. Eller vem det nu är som nu plockar sagoäpplen.Få se vad jag gör med dem. En del ska jag torka och kanske jag gör lite mer äppelcidervinäger av resten.


Jag fortsatte friluftslivet och begav mig ut i skogen. Vid ett skede var jag lite osäker på var jag var, men jag har ett rätt så bra lokalsinne, så riktigt, riktig orolig var jag inte.

Sköna dagar, jag säger då bara det.

Kommentarer

Mia sa…
Fint jobbat med marschen! Om du har en kass över med äppel så kan jag tänka mig ta emot, vår är ju slut nu! :(
Ja, javisst! Kan ta med nån dag och svänga via ert med den en morgon/eftermiddag. OBS OBS det är matäppel så inte så goda att mumsa i sig sådär bara och så har en stor del fallit och jag brukar även plocka fallfrukten.
Mia sa…
Alla äpplen är välkomna hos oss, räddade de sista tre från fågelns stora näbb imorse!
Linda sa…
Härligt med en ny marsch! Jag var med i våras, men den här gången kunde jag inte.
Tror absolut på att små droppar också behövs, annars blir det ju aldrig något hav. Så även om man är få är det värt det.
Jaa det var så bra att det blev av eftersom behovet att upplysa och sprida information fortfarande är stort. Nåmen, nästa gång igen då kanske! :)