Ensamheten och purjosoppa

Dagens middag: purjosoppa.
Jag avbokade alla eventuella planer för helgen, slog tanken åt sidan att höra mig för om kompisarna ville hitta på nåt och har istället varit ensam hemma hela helgen. Det har varit mycket på jobbet fortfarande och ofta olika kvällsaktiviteter och möten, så en programfri helg var välkommen. Jag måste få vara ensam emellanåt och bara samla tankarna och landa. Speciellt nu. Jag hänger på soffan, på nätet, vandrar i skogen och längs med vägen, fotar och beundrar allt det fina och låter tankarna gå dit dom måste få gå.

Det är mycket som jag måste acceptera och bearbeta efter att vi separerade. En sak är förstås ensamheten. Jag gillar att vara ensam och jag behöver det. Men ändå drabbar den mig emellanåt på ett sätt som jag inte gillar. Jag börjar söka sällskap och emellanåt är min kalender alldeles för fullbokad. Som nu. Å andra sidan, jag försöker bara hänga med i flowen, driva med dit fiilisen tar mig och inte fundera så noga på vad som nödvändigtvis är det bästa valet just nu. Lösa tyglar, som Softy sa. Säkert kommer jag att göra många misstag ännu här på vägen, men det måste få ske.

Från en sak till en annan, dagens middag blev purjolökssoppa. Supergott! Och enkelt! Så här gör du: strimla tre små purjon och 1 1/2 gul lök och bryn i smör i en kastrull. Tärna tre potatisar och lägg i kastrullen tillsammans med 1L vatten och örtsalt och lite citronpeppar. Låt koka i 15min tills potatisen är mjuk. Mixa slät med stavmixer. Häll i cirka 2-3 msk grädde och salta och peppra enligt behov. Färdigt! Med god mat i magen så är fiilisen och bättre, såsom reklamen säger.

Kommentarer

Christina sa…
Låter fint med lediga helger. Mina vardagskvällar är så sprängfyllda med program framöver så jag välkomnar varmt helt lediga helger. Å vill du sen ta en loppisrunda eller kaffe på stan nåt veckoslut är det att höra av sig. :)
Softy sa…
Ja, det är svårt ibland detdär att hitta balans mellan socialt liv och att vara för sig själv. På ett sätt har det varit bra för mig här att inte ha en så full social kalender som jag haft i Finland. Ibland är det bra att pausa lite. Och speciellt när det sker stora förändringar i ens liv.
Det går fint för dig Maggie! Lösa tyglar, det är bra! Säg ja till allt! Utom när du vill säga nej. Och då säger du det! :) KRAM
Softy: mm, stora förändringar gör ofta att jag bokar, bokar och bokar bara mera och mera :P En flytt till ett nytt land är ingen liten sak så jag kan tänka mig att det tar lite tid förrän man landar helt och hållet. Hihi, jaa-a jag tar orden till hjärtat och säger både ja och nej till allt möjligt som kommer emot. Och det känns så bra! Önskar jag kunde berätta allt här, men det går inte :)