Skogsvandringen

Idag har jag varit och vandrat i Vörå gammelskogar. Naturföreningen Ostrobotnia Australis ordnade en guidad tur och vi kollade på gamla träd, mossor, kryp, spindlar, tickor, svampar, flygekorrbon och allt som kom emot. Stundvis regnade det och stundvis sken solen. Jag är inte egentligen så intresserad av småkryp och latinska namn på tusen olika mossor, och ibland fnissade jag lite när de andra gick igång över den lilla spindeln som man just hittat, men det var faktiskt väldigt intressant att se skogen genom en biologs ögon. Och så var det ju en underbart vacker skog! Ibland bara måste man få komma ut i skogen, vandra och andas frisk luft. Jag känner mig mycket mer balanserad och harmonisk efter att ha traskat runt i granar och mossa i några timmar. Och mycket trött nu.

Här är en bildbomb från idag.En vildvittra som hänger.

Spindlar på burk. Urk.


Trollsk.


Kommentarer

Linnéa sa…
Vilken vacker skog. Gillar jättemycket att gå i skogen fast inte ensam för då är jag rädd för vargen och björnen. Skit skillnad ifall det är bredvid motorvägen eller sjumilaskogen.
Så vackert! Ah, men oftast har man ändå för mycket ljud, trots att man är ensam, så djuren springer långt lååångt iväg när man närmar sig.
Vilken härlig promenad. Och det som växer på trädstammen, är det en klängväxt eller någon slags konstig mossa? Har jag aldrig sett. Det ser jättecoolt ut.

Ehemm, en sorts mossa om jag minns rätt. Lungmossa kallades dem visst, för det ser lite ut som människolungornas yta.