Saker jag gör mitt i natten när jag borde sova


Jag torkar nypon i torkugnen som jag köpte från Raw Life festivalen och förbereder mig således för Älvtorget II. Eftersom min samlarmani slår till stort på hösten och jag alltid ska "plocka bara en till" av vad det nu är som jag just då hittat ute i skogen eller på åkern så tänkte jag att jag lika bra kunde höra mig för om jag kunde få komma och sälja bort lite nypon, nässlor och rödklöver.

Jag ska ännu sortera bort de dåliga
och sätta resten på burk, men nu var det så mörkt och jag var så trött att jag bara hackade alla och slängde dem på plåten. Sen skulle jag också behöva bruna eller vita så papperspåsar att sälja dem i. Var hittar man sådana? Hjälpa mig, hjälpa mig. Jag kollade redan på Prisma och Citymarket och i Tiimari var de så dyra.

Gonatt! Eller tja, det är väl godmorgon när ni läser det här hoppas jag.

Kommentarer

Hanna sa…
Men det finns väl nån sorts påsar vid bakplåtspappren? Och vad synd att vi far ner idag, annars sku vi ha kunnat bjuda på lunch efter torget!
Får man köpa lite nässlor fast man inte kommer till älvtorget? ;)
Tack för tipset Hanna! Måste kolla.

Sofie: Hehe, jag ska hämta upp en burk ;)
Påsar hittades vid bakplåtspappret. Sånadär mellanmåls/snackpåsar.
ponks sa…
Torkar du med frön o allt, alltså? Och vad gör man med nyponen sen när de är torkade? Mal till mjöl?
Det var många frågor, men jag är helt grön på det här med nypon (och nyponen här är iofs också ännu rätt gröna) men vill gärna veta hur man använder dom bäst!
Ponks: Jo, frön och allt utom gröna blad eller strjälkar. Fröna innehåller nämligen nyttiga oljor som man annars går miste om. Men det blir ju lite stickigt om händerna när man håller på och klyver dem itu. av torkade nypon kan man äta som dom är som snack, hacka i mindre bitar eller köra i mixern och strö på müsli/yoghurt/brödet eller så kan man koka nyponsoppa. Butikens nyponsoppa brukar innehålla mer socker än nypon, så genom att laga egen soppa så får man mer nyponsmak. Man blötlägger bara nyponen i cirka 4h och kör sedan i mixern med överiga ingredienser (som jag inte kommer ihåg just nu). Jag kan lägga upp lite tips på användning för nypon i ett inlägg snart.
ponks sa…
Tack jättemycket för ingående beskrivning! Jag trodde att man var tvungen att ta bort fröna. Vad skönt att man inte behöver göra det då! Sparar ju en hel del arbete.