Supergod lasagne enligt raw food

Idag lagade jag en underbart god raw food lasagne! Det är ett väldigt enkelt recpet och jag tror att det var just de enkla smakerna som gjorde den så god. I alla fall mina smaklökar tycker bättre om några få smaker, än ett härligt virrvarr av ingredienser. När man lägger med avocado, svamp, paprika och annat blir det lätt lite för råddigt, trots att ingredienserna i sig är goda. Säkert kan en duktig kock få det att smaka bra, men det blir så lätt fel med proportionerna desto fler ingredienser som man har. Det är förstås alltid lite tidskrävande med lasagne, men rätten passar bra som t.ex. helgmat och så lämnar det ju förstås över till lunch följande dag.

Jag följde Ilas recept på Morotsliv, med några mindre modifikationer. Jag lagade dubbelt så mycket av tomatsåsen och dessutom satt jag in en 1 cm färsk chili. Jättegott med mycket tomatsås och den heta chilin! Krämigt och gott med "ostsås" gjort av cashewnötter och näringsjäst (öljäst). Blommorna är ätliga och bara en extra dekoration.

Kommentarer

Wow, den ser ju helt galet god ut. Jag måste testa i veckan. Nom nom!