Sambandet mellan choklad och att känna sig eländig

Igår kände jag mig ganska eländig och ensam. Eftersom jag känt mig dålig och kräksjuk på fredagen vågade jag inte riskera att träffa folk så jag fick ställa in mina lördagsplaner. Jag cyklade istället iväg på kvällen och plockade lite grönt gott att sätta i morgondrinken. På vägen såg jag en mysig, trevlig fest ute på en gård med lyktor, skratt och barnarop. Det fick mig att känna mig ännu mer ensam och eländig. När jag kom hem igen var jag min vana trogen och tröstade mig med nåt gott. Jag vet, jag vet, man ska inte använda mat som emotionell stötdämpare, men jag är helt enkelt inte riktigt där ännu. Så jag lagade en god och superenkel chokladmousse och kollade TV sent in på natten.

Enkel raw food chokladmousse

2 små avocado
4-5 färska dadlar
1/2 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk houng (inte helt nödvändigt om man inte är så sötsugen)
3 msk rå kakaopulver
1 msk carobpulver (kan lämnas bort)

Blanda allt i mixer eller matberedare. Det kan löna sig att börja med de lite våtare ingredienserna såsom avocadon, vatten och dadlar för att jobba ihop en slät smet. Å andra sidan älskar jag när det ännu finns lite dadelbitar som ger plötslig sötma när man tuggar. Servera med färska eller frysta bär eller hackade nötter.

Kommentarer

Cat sa…
åh! Ser supergott ut! Hoppas du känner dig bättre snart!
Jag åt ju också chokladmousse på lördagskkvällen. Vi borde ha ätit tillsammans :) Fast då kanske du smittat ner mig ;)
Cat: det var precis så gott som det behövde vara :) Tack, joo bättre nu.

Sofie: joo, det var ju just det, att jag inte vågade umgås med folk :P
Vad tråkigt att du var sjuk och lite ynklig. Jag hoppas att det är bättre nu. Hur kan det inte bli bättre genom avokadochokladmousse? Jag älskar det, men äter det nog lite för sällan. Jag brukar blanda i en banan också, men det är man inte sugen på banansmak blir det dumt. Jag har inte tänkt på dadlar, det måste jag testa.
Linda i Berlin: Joo tack, det är nog bättre nu. :) Mm, banan är nog också gott. Men jag använder det ganska ofta till smoothies och glass så, det är bra att man kan variera med avocado.