Raw Life Festivalen eller att vara hippie för en vecka

Jag är nu hemkommen och semestern har tagit slut. Ängsbacka och Raw Life festivalen var ljuvligt! Människorna var så öppna, varma och snälla. Man fick en varsam klapp på axel när man passerade i en trång föreläsningssal, en mjuk och kort oskyldig smekning på kinden när man möttes på dansgolvet, leenden och snälla blickar överallt. Där mådde man bra. Inte minst av all god mat som vi åt! Högklassig och välsmakande raw food i dagarna fem. Ängsbacka var en magiskt vacker plats med en unik atmosfär. Här är ett bildregn från Raw Life festivalen. Jag gör ett skillt inlägg för maten som vi åt under veckan.

Jag och Ila från Morotsliv körde ner till Åbo och tog båten över till Sverige.

På vägen ner till Åbo stannade vi på en "liten" picknick i Björneborg. Torkade äppelchips, banan-kanelgodis, bönor, äppel, paprikor, tomater, banan, nektariner, nötter och frökex.
Vackra Värmland! Man borde ta en bilsemester i Sverige nångång! Det lär ju finnas bevarade runstenar i området... wow!

Väl framme blev vi serverade en URGOD lasagne. Vi åt utomhus i gräset på en filt, under äppelträden i solen. Idyll.
I trädgården hängde man och åt. När det var fint väder. Tyvärr regnade det kraftigt några dagar. Det blev mycket te för att värma upp kroppen då...

Ängsbacka café/kursgård. Till vänster syns ladugården där ytterligare föreläsningslokaler fanns.


Om kvällarna var det musikkonserter och dans i Heart Tent nere på ängen. Jag vet, hur corny, typiskt hippie och gulligt är det inte att det heter Heart Tent. Hihi.
Vi bodde i paketbil utrustad med en madrass. Riktigt bekvämt! Jag testade sova i tält första natten, men det blev alldeles för kallt att sova ensam i.

Så här många dubbelhakor fick jag av all raw food. Nåneej, nånej, dubbelhakorna kom tidigare. Eller har de alltid funnits? Nåväl, hur som helst så sitter vi och avnjuter en meditativ gurmetmiddag på denna bild. Otroligt vackra skapelser av mat, men definitivt inga dubbelhaksbyggare. Fy vad hungrig jag var efter den måltiden.
I caféet fanns det dubbelhaksmaterial! Åh vad goda kakor, kex och bakelser! Smaker av lime, choklad, hallon, frön och så vidare.

Sean Lee Gardner och Kate Magic var några av de kunniga och inspirerande föreläsarna. Danska Caroline Fibaek var också fantastisk och så charmig!
Jag har ju yogat en hel del och var förstås ivrig att börja dagen med lite yoga. Till och med trots att klockan var 7.00 på morgonen. Men sen fastnade jag för Qi Kong, som är lite som en uppspeedad version av tai chi och lite kung fu. Jag har aldrig testat det tidigare, men Sean Lee Garnder höll både moring practice och en workshop i Qi Kong. Den stående meditationen var en häftig upplevelse! Jag kände faktiskt värmen i händerna och armarna till och med steg av sig själv lätt utåt från sidan av kroppen när kraften flowade genom kroppen. I 20 minuter stod vid där helt stilla och mediterade. Tanken är en mäktig kraft.

Jag också lärt mig om örter och vilda växter, om hur man renar kroppen från metaller, gifter och annat skit och hur man sedan stärker och bygger upp kroppen och cellerna. Vi fick även en del recept på både bakelser, drycker och elixir med oss hem.

Ibland blev jag lite överväldigad av allt hippiestuff och kände mig malplacerad och hade ett stort behov att klä mig i så kallade normala kläder som jeans och t-skjorta (istället för tights/kjol och tunika/linne), men sen släppte jag taget och fördomarna och satt där och log fånigt och sjöng med i sånger om Moder Jord. Jag bara tog situationen som den var och njöt av stunden och att vara på en ny plats med nya upplevelser och nya människor. Och det lyckades. Och det kändes bra.

Speciellt kvällarna var sköna. Jag dansade och dansade som om ingen tittade på, i ett stort tält med över 100 personer. Det var så roligt att bara dansa, röra kroppen och höra och känna musiken. Fan vad jag älskar att dansa!

Ängbacka och Raw Life festivalen blir ett sommarminne för livet. En minnesbild av sommar, värme, en plats att vara och hitta sig själv, en plats för vila och upptäckt, ett minne av lycka i stunden, att vara där just då. Hur klyschigt det än må låta.

Kommentarer

Åh det där lät ju riktigt härligt! Bra att få släppa lös sin inre hippie ibland ;) Du får ge mig lite tips sen vad du lärt dig om örter och växter.

Linnéa sa…
Jestas, det låter som ett bra manuskript till en film. Visste att det fanns dylika läger men inte i lilla Sverige. Förstår att det var en upplevelse både för gommen, kroppen och själen.
Sofie: Ja minsann, hippie var lös ;) Javisst, hoppas jag minns än :P

Linnea: det var en helhetsupplevelse, verkligen.