Hur man marinerar och inte marinerar svamp

Champignonerna som jag marinerade i helgen blev okej. Inte så magiska mushroom-goda som jag hade tänkt mig. Jag blandade två olika recept och marinerade ca. 200g svampar med 2 msk olivolja, 2 msk vinäger, 1 msk soja, 4 vitlöksklyftor, 1 rödlök, en handfull fryst persilja (färsk skulle ha varit bättre, men i brist på annat), lite vitpeppar, lite torkad rosmarin. Jag hade även tänkt sätta med lite chili, men ångrade mig och tänte att jag inte behöver krydda allt med chili. Det var nog ett misstag, för det saknades nåt extra som skulle ha lyft smaken.

Eftersom jag är lite ny till det här med att tillreda svamp så ber jag er nu om era bästa marinadrecept. Specifikt champignon då. Hjälpa mig, hjälpa mig!

Kommentarer

Cat sa…
Vi brukar göra en spansk (tapas) version (lätt!) stek svamparna i mycket olivolja och vitlök. Avnjut tillsammans med spansk Manchego ost. Lätt o gott :)
Allt som man sätter ost på måste ju bara blir gott. Tack för tipset!