Gourmetmiddag á la raw food

För precis en vecka sedan på lördagen fick vi på Raw Life festivalen avnjuta en gourmetmiddag tillagad av Pure Raw Love, det vill säga av Jeanette Högfeldt och Viktor Ingemarsson. Middagen var minsann en fröjd för ögat och en verkligt estetisk upplevelse, men tyvärr blev man inte direkt mätt. Men fint var det i alla fall.

Middagen avnjöts delvis under tystnad. Då man hade en tallrik framför sig skulle man så att säga meditera över maten, det vill säga faktiskt se på den, känna dofterna och uppskatta den före man satte tänderna i den. Ibland satt man bara tyst och väntade på att alla skulle äta färdigt. Blicken gled över bänkraderna och ibland fastnade man i en ögonkontakt och givetvis ett leende. Skönt med en sån öppenhet att man faktiskt vågar se varann i ögon och le, utan att det behöver betyda varken mer eller mindre. Mellan rätterna kunde man givetvis diskutera och prata med bordsgrannarna.

Förrätt:spenat och rödbetsblad med krämig palsternackaröra (eeh, eller nåt liknande, jag kommer ej ihåg). Majonäsklickarna var jättegoda! Givetvis var det ju inte riktigt majonäs, men det smakade precis som det.

Huvudrätt: broccoli och nån sorts nötröra, samt blommor som dekoration.
Efterrätt: cookiecrumbles och lakritsmousse samt ringblommor och rödbetsblad. URK för lakrtissmaken! Men kaksmulorna var goda.

Kommentarer