Enkla och goda choklad-kokoskex

Sedan Raw Life festivalen har jag ju som sagt fortsatt på raw food linjen, men det betyder inte bara sallader och gröna drinkar. Jag har även festat till det med choklad-kokoskex enligt detta recept. Istället för att använda 1/2 cup som är 1,18 dl tog jag konsekvent 1 dl istället. Här är en översättning av recpetet:

Choklad-kokoskex

Ingredienser 
1 dl kokosolja kallpressad
1 dl kakao raw
1/2-1 dl honung (beroende på hur sött man vill ha det)
2 tsk vaniljextrakt
några nypor salt
1,5 dl kokosflingor (jag satt lite mer eftersom jag älskar kokos)

Sätt alla ingredienser förutom kokosflingorna i en kastrull och smält på låg värme. Använd en sked eller vips för att blanda ingredienserna. Tillsätt kokosflingorna och rör om. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och form till platta små kex. Sätt in i kylen för en halv timme. Bör även förvaras i kylskåp. Enkelt och riktigt gott!

Se till att alla ingredienser faktiskt smälter samman. Andra gången jag prövade receptet hade jag inte tillräckligt tålamod eller värme, så honungen klibbade ihop i mitten med kokosflingorna och en blandning av kokosfett och choklad kantade kexen. Oblans helt enkelt.

Kommentarer

Fifi sa…
Men åh, vad gott! Perfekt för mig som älskar choklad och kokos, men vill börja äta lite nyttigare godsaker!
Fifi sa…
Men åh, vad gott! Perfekt för mig som älskar choklad och kokos, men vill börja äta lite nyttigare godsaker!
Jamen perfekt, för kokosfett är faktiskt riktigt nyttigt samt honung (i rimliga mängder). :) Hoppas kexen blir bra!