Att mata medicin i en katt

Om vi säger så här, det hjälper inte att böna och be med gråten i halsen att katten för Guds skull ska hållas stilla "för annars kanske ditt pyttelilla ben bara blir värre". Det hjälper inte heller att morra till "Nu fanken hålls du stilla, annars gör det bara mer ont!". Eller att prata med silkeslen röst. Eller att prata med sammetslenullibulligullig röst. Katten är lika avvisande, klösfärdig och otrevlig och kränger sig sakta men envist ut ur den inlindade handduken. Buisness as usual. Det hjälper inte heller att peta in pillret i fisk som den vanligtvis gillar allra, allra mest och värderar högre än både matte, matskål och filt - mer än det egna livet nästan misstänker jag ibland.

Det verkar inte finnas ett smidigt sätt att mata medicin i en katt. Icke.

Trodde jag i alla fall, innan jag såg denna fantastiska instruktionsvideo. Jaamen, varför tänkte jag inte på det där?! Kanske för att ingen normal katt bara sitter och väntar mellan knäna på en för att få käkarna uppbända... pfft.

Här ligger man och låtsas vara cool. Snyft, snyft.

Kommentarer

Jag känner igen det där så himla väl. Jag hade enorma problem att få i mina katter medicin när det behövdes. Men misströsta inte, det finns hjälp. En tablettingivare. Svaret på alla kattägares böner, jag lovar. http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=211876

Lycka till!
Nämen! TACK för det tipset! Ska kolla om det finns i apoteket, om int så ska jag beställa.