Slow food i Österbotten

Uppstartandet av en Slow Food Ostrobothnia grupp går framåt. Tillsvidare finns mer info om gruppen på Facebook. Det handlar alltså om en frivillig non-profit organisation som befrämjar lokalproducerad, god och rättvis mat. Det är en del av Slow-koncepetet från Italien som även Kristinestad är delaktig i som en Cittá slow, en stad med långsamt tempo.
"Slow Food arbetar för att bevara den biologiska mångfalden i vår matförsörjning, sprida smakfostran och sammanföra producenter av högklassiga matvaror med medproducenter (konsumenter) genom att engagera sig i olika sorters matevenemang.

Slow Food är god, ren och rättvis. Maten ska smaka gott, produceras så rent att miljön och djurens välbefinnande och vår egen hälsa inte tar skada i processen. Matproducenterna ska också få en rättvis ersättning för sitt arbete.

Vi som avnjuter den här maten ser oss själva som medproducenter inte konsumenter. Genom vår kunskap om hur maten vi äter producerats, och genom att aktivt understöda de som producerat maten, blir vi en del av och en partner i produktionsprocessen."
Gå gärna med eller gilla ens Facebook-sidan så håller du dig uppdaterad om vad som händer på matfronten i Österbotten. Det finns även gruppen i Västra Nyland, Östra Nyland (Sibbo!), Helsingfors och Åboland samt en hel del i Sverige. Kolla här om det finns en grupp nära dig.

Kommentarer