Periodisk fasta avslutad

Det där med att fasta 16-20 timmar några dagar i veckan har jag testat under cirka två veckors tid och kan konstatera att det i alla fall inte är någonting för mig. Det hela verkar mest vara en lek eller ett mellanting mellan fasta och bantning. Jag upplever inte att kroppen på nåt sätt får vila mer än vanligt genom att man skippar kvällsmålet och frukosten.

Det känns mer som ohälsosam bantning när man skippar måltider och är inte vad jag eftersträvar när det kommer till fasta. Jag hade dessutom lite problem med att jag så att säga överäter sen när jag äter igen, vilket inte är sunt. Jag kommer därför inte att fortsätta med den för tillfället trendiga 16/8-metoden. Kanske den passar nån, men jag skulle inte rekommendera den sortens fasta.  Jag misstänker att kroppen nog behöver mer än 16h vila för att fastan ska ha någon effekt. I alla fall min kropp som reagerar väldigt långsamt på förändringar.

Jag överväger att testa på den andra sortens fasta "5+2" där man äter normalt fem dar i veckan och två icke-efterföljande dagar "fastar" genom att äta högst 500 kCal per dag. Men det får bli till ett senare skede.

Kommentarer

Linnéa sa…
hej,
det låter nog klokt det där. Jag blev själv så ivrig och tyckte att det är väl bra att låta kroppen ha ett halvtidsjobb. Men det funkar väl inte så. Själv är jag första dagen på jobb och huh-huh det känns. :)
Nåmen jag tänkte också att halvtid lät bra, men tydligen passar det inte för min kropp. Ajaj, jobbigt med jobb... tänk att det alltid/ofta ska vara så efter semestern.
Mia sa…
Men jag har märkt att 3 måltider per dag är optimalt för mig. Inget kvällsmål, en kopp te kanske. Det ger en rytm och tid för kroppen att ta det lugnt.
Nice Mia, skönt att du har hittat din rytm!