Ser ni nåt galet med denna bild?


Eller är det bara marknadskrafternas efterfrågan som talar igen?

Kommentarer

Christina sa…
Min spontana reaktion är att oxå män kan klippa håret på sina barn. Får många kommenterar på jobbet när man frågar vem som klippt barnens hår: "pappa!"

Å nej, jag skulle inte köpa den, det går lika bra att klippa barnhår med en klippapparat för vuxna. Fast jag föredrar sax..
Jag tänkte också direkt på att pappor ofta klipper håret på barnen, men tydligen inte enligt Philips. Sen fattar jag nog inte riktigt slogan heller. Vadådå är den gjord för barn eller mammor? Vaddå skillnaden med att vara designad och "made for"?? Pluspoäng för att det inte endast är vita barn med though... ;)
Serpensalbus sa…
Då jag var liten klippte alltid mamma mig.

"...Vaddå skillnaden med att vara designad och "made for"??..."

Skillnaden är att produkten är ÄMNAD för mammor medan den är UTVECKLAD för barn.

Jag kan t.ex tänka mig att det är viss skillnad på en rakapparat framtagen för barn och en för en vuxen, iom att ett barn är mindre (kan inverka på storleken på betten, de där plastgrejerna som ställer längd etc). Färg och eller textur kan vara valda för att tilltala barn och vara mindre "skrämmande". Motorns varvtal kanske ha justerats för att kompensera för barns tunnare hår eller kanske den gjorts tystare.

Då min mamma klippte mig då jag var liten använde hon ibland en stor, mörkgrå, rätt brutal rakapparat med ett bett som såg ut som det kunde slita huvudet av en gris (i alla fall då jag var liten). Den lät väldigt mycket också. Den var sannerligen inte utvecklad med barn i åtanke.

Apparaterna ser antagligen lite annorlunda ut idag och kan antagligen användas för både vuxna och barn men jag förstår "design-tanken" bakom.

Säkert finns det många mammor som klipper.
Tack för klargörelsen :) Sen tycker jag ju att det är lite onödigt att exkludera den ena föräldern sådär, men det är ju önskan om en catchig slogan som gett upphov till den där.