Saker jag inte förstår mig på

  • att kvinnans euro är värt 80 cent. Alltså vaah? Hur. fan. är. det. möjligt. ännu. 2013. ?.

  • att hål i öra betyder olika saker beroende på var de finns. Är du kille och har hål i vänstra örat (?) är du bög. Har du hål i bara ena örat leker du tuff. Har du hål i nedre regionen är du XXX. Om du har hål i övre delen av örat/ansiktet/kroppen är du hippie/slampa/nåt annat påhittigt. Och så vidare. Jag fattar helt enkelt inte. Kan vi inte bara pierca oss var vi vill liksom? Eller, helst vill jag ju inte pierca mig alls.
  • skitsnack. Vad är grejen liksom? Jeee, jag får säg dåliga saker om min kompis bakom hens rygg. Eeh, kom igen! Ibland måste man få prata ut med någon, men, ni vet vilket snack jag syftar på. Folk brukar dock sluta ganska snabbt när man säger emot eller inte besvara dem.
  • att det är dyrare att åka tåg än att ta bilen ENSAM på sträckan Vasa-Helsingfors. Hållbar energi på agendad, yeeeasch.
  • folk som kör 70km/h och sedan speedar upp till 90km/h endast på omkörningsfilerna för att sen sakta ner igen när omkörningsfilen tar slut. Så där på tal om hållbart resande. Kröhöm.
  • hur folk som leder miljöförstörande företag (och är medvetna om miljöeffekterna, vilket jag tror att de flesta sådana ledare är) kan leva med sig själv.
  • varför jämställdister/ekvalister verkar vara mest bekymrade med att slänga käft och försöka motbevisa sådana som kallar sig feminister istället för att faktiskt försöka göra nåt åt det som de ser som problem i samhället (pappors rätt till barnen, fördelning av föräldraledigheten, värnplikt för alla (vilket ju redan löst med elitarmé i Sverige) brukar väl vara de vanligaste). Jag har fått som svar nångång att det på grund av att strukturer och attityder tar så länge att förändra att det inte lönar (?) sig.

Kommentarer

Jag håller med. Vissa saker kan man undra ihjäl sig över.

Av din lista undrar jag mest över företagsledarna faktiskt. På min lista finns även såna som tar saker från djur, typ horn, för att sedan lämna de stackarna att dö. HUR kan man leva med sig själv då?
Mia sa…
Det där om företagsledare. Många vet nog inte att de agerar galet. De lever i tron om att de gör något gott för vår jord. Nu tror jag inte att det är fallet då det gäller Monsanto, men i många fall är det så. De har utbildats i många år för att se på världen från den synvinkeln. Och i deras kretsar ifrågasätts inte deras egna sanningar (att den gröna revolutionen är lösningen på världshungern). Därför kan de leva med sig själv, och med gott samvete. Tyvärr. Vår uppgift är att komma åt myterna som gör livet lätt att leva för företagsledarna. Då kanske det sker en förändring!
Linda: man undrar verkligen.

Mia: bra poäng. Man ser alltid saker från sin egen vinkel. De finns säkert de som hävdar att vi inte förstår att se det hela från en ekonomisk eller till och ned nationaekonomisk synvinkel. MEN där handlar det nog mer om prioriteringar. Kritiskt tänkande FTW.
Heidi sa…
Jag pratade på en middag häromdagen om just det där med företagsledare. Vi kom fram till att de flesta är psykopater. Många intelligenta och framgångsrika människor, som fått sin position genom att gå över lik eller genom att driva en tvivelaktig verksamhet är psykopater. De bryr sig helt enkelt inte, men är bra på att visa upp en fasad mot världen. Kan vara himla svårt att nå fram till dem då de anser sig alltid vara rätt och gör saker endast för egen vinnings skull. Psykopater har svårt för att känna empati, vilket då skulle förklara varför de inte bryr sig om hurudana konsekvenser deras handlingar och beslut har. De märker ju inte själv av något annat än att deras plånböcker blir tjockare. Tydligen är var tionde människa mer eller mindre psykopat (enligt en av mina middagsvänner) och då är det ju inte att undra på att det finns så mycket blodtörstiga företag i världen. Suck och synd
Heidi: Oj, shit vad skrämmande...