Noppkam vs. noppmaskin

Inspirerad av Malin begav jag mig ut på jakt efter en noppkam på lördagen. Jag vill förlänga livslängden på min kläder. Tyvärr hittade jag ingen lika fin kam som Malin har, utan det enda som fanns till buds var en elektronisk noppmaskin. Jag vet inte vad som slog slint, men jag köpte den. Jag köpte den trots att det inte var det som jag var ute efter och speciellt inte en energislukande liten apparat som ändå inte håller i längden.

Energislukande, ineffektiv, besvärlig och inte speciellt hållbar är domen för OBH Nordica noppmaskin. Visst var det kul i början och visst ser man ett visst resultat. Men på en tröja med lite grövre stickning körde den ihop sig hela tiden och man måste rensa den titt som tätt. Med andra ord, köp inte. Var kan jag hitta en noppkam i Vasa?

Kommentarer

Malin sa…
Äsch då! Jag har lite liknande erfarenheter av de elektriska noppborttagarna. Kolla i nån handarbetsaffär, det är min bästa gissning. De kostar bara några euro. Lycka till!
Tack, jag ska kolla vidare. Den första handarbetsaffären jag gick in till hade inte, men det finns ju fler än en ;)
Christina sa…
Berätta sen om du hittar en noppkam, var du hittade den! Mamma köpte en såndär maskin för flera år sen, den fungerar nog ännu helt bra men ibland kör det nog ihop sig om man har ett plagg med massor med noppor.
Stina: Joo jag berätta sen när jag hittar en. Min drar så pass mycket batterienergi att den efter halva tröjan inte orkade ta lika grant mera.
Anonym sa…
Du har säkert hittat en redan men om inte..http://www.tulipsandroses.com/sybehor/kladvard/noppkam-till-ull.html
Tack för tipset anonym! :)