MIn kväll som inte gick enligt planerna

Här växer snart squasch, spenat, blomkål, dill, persilja, kål och whatnot.
I igår kväll sysselsatte jag mig med att ploga upp odlingslandet. Eller tja, jordfräs använde jag ju nog. Låt odlingssäsongen börja! Nu ska jag börja kasta frön vilt omkring mig och hoppas att nåt ploppar upp efter några veckor. Tyvärr regnar det idag, det kommer hocky på TV (egentligen kollar jag bara med ett halvt öga, de andra ögonen kollar på De eurovisa) och så är jag ockuperad av en varm, megasömnig katt. Så istället för att spread my seeds (höhö), odla, bruka och bearbeta jorden så ser min kväll ut så här.

Sorry för webkamerans usla bildkvalitet, men jag har omöjligen kunnat flytta mig från soffan.

Kommentarer

Christina sa…
Jag prioriterade träning framom odling ikväll. Men nu har jag fått lite kompostjord av mamma och skall handla något att så här i veckan, så till helgen borde jag få börja den långa väntan på att det skall börja växa också.
Super att du tar tag i träning. Det borde jag också göra lite mer aktivt! Lycka till med odlingarna!
Mia sa…
Vi har gjort en odlingsplan med min mamma igår kväll. Idag skrider vi till verket. Sår du squashfröna direkt i jorden? Jag har mina plantor på balkongen redan, men är orolig att frosten tar dem om jag lägger ut dem redan nu.
Nä jag har förodlat squaschen. Det borde nog inte komma frost längre, men man vet ju aldrig.
Mia sa…
Enligt gammal utsago kan frosten komma fram till den 10.6 på de här breddgraderna. Det lärde jag mig av både tanten på torget och av min mamma. Det lönar sig annars att handla av henne på torget, hon delar med sig av sina visdomar!
Oj då... hoppas inte...