Raw food chokladostkakaO-M-G ser och låter inte det här gott! Det är en raw food ostkaka med choklad komponerad av bloggaren Detoxinista. Receptet finns HÄR. Denna kaka måste jag testa på någon gång. Lägg märke till att squash ingår som en av ingredienserna. Låter kanske lite äckligt med choklad och squash, men hon påstår att det är just det som utgör "hemligheten" till att konsistensen blir just rätt.

Här är en översättning av receptet

Raw Chocolate Cheesecake
Fyller en form med 20cm i diameter

Ingredienser:
Bottnet:
4,5 dl råa pecannötter
2 msk kokosolja
0,5 dl kakaopulver
0,5 dl lönnsirap
1/8 tsk finkornigt havssalt

Fyllningen:
4,5 dl råa cashewnötter (behövs ej blötläggas)
2,5 dl skalad och tärnad squash
1,2 dl kakaopulver
1,2 dl lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1/4 tsk fint havssalt
0,5 dl kokosolja, smält

Gör såhär: tillred bottnet genom att mixa pecannötterna till små bitar i en mixer med S-blad (?). Tillsätt resten av ingredienserna och mixa väl tills allting har blandats. Fyll bottnet av en kakform med löstagbar kant med färskfolie eller bakpapper och tryck sedan jämt ut blandningen i kakformen. Sätt kakformen i frysen medan du tillreder fyllningen.

Gör fyllningen i en kraftig mixer eller matberedare där du finfördelar cashewnötterna till ett fint mjöl. Tillsätt squash, kakaopulver, lönnsirapen, vaniljpulver, havssalt och mixa tills en slät och krämig smet bildas. Tillsätt smält kokosolja, mixa igen tills oljan är helt blandad med smeten. Häll smeten på den frusna bottenkakan och låt stå minst 8h, helst över natten, i frysen.

Yummy!

Kommentarer

Anonym sa…
Håller med att det låter märkligt med squash, men den ser fantastiskt god ut! Ser fram emot att höra vad du tycker om den sen.
Ska absolut rapportera sen när jag testat.
Men åh vad gott det ser ut!

Jag täntke på dig igår när jag köpte en choklad som var helt 100% raw och eko med gojibär och apelsinsmak. Helt fantastiskt gott :)
Uuh, låter mumsigt med gojibär och apelsin, men passade de ihop?
Ja, de passade perfekt ihop. Mycket bra!