Ekohåret och listan

Huvudbarret börjar se lite smått oregerligt ut igen så jag borde uppsöka en frisör så småningom. Helst skulle jag spara ut lite längre hår igen, så allt för mycket skulle inte få kapas. Trots att det bara handlar om klippning (och inte färgning) vill jag helst gå till en ekofrisör, bara för att stöda verksamheten och idealet. Jag vill stöda kemikaliefri hårvård som gör gott åt både kunden, frisören och miljön.

Ekoyrittäjät finns en lista på ekofrisörer i hela landet. Kolla upp om det finns någon i din hemstad eller kommun. Jag har plockat fram de som finns i Österbotten:
 • T:mi Outi Sinimäki
  Hietalahdenkatu 22
  65100 Vasa
  Tel.nr. 06-312 4707
  www.hiusasema50.fi

   
 • Clippo F:ma Mikaela Finne
  Solfvägen 213
  65450 Korsholm
  Tel.nr. 050-548 9664
 • Andersson Marina
  Solkullavägen 65
  68600 Jakobstad
  Tel.nr. 050 343 2837
PS. Heidi skriver ett informativt inlägg om kemikaliebaserade hårfäger här.

Kommentarer

Ekofrisör låter bra. Jag skulle nog också gå till en sån om jag gick till frisörer.

Jag väntar tills att mitt hår blir så långt att jag kan klippa det själv. Jag har lite frisörskräck och när jag flyttade från Sverige och min frisör som jag tordes gå till hela 3 gånger har jag ingen lust att försöka hitta en i Berlin. Tänk dig frisörskräck och dålig tyska. Ingen bra kombination.
Coolt att du kan klippa det själv :D Men frisörskräck låter jobbig. Och ovanligt... Neeh, usch ibland har jag ångest för att försöka förklara hur jag vill ha håret på finska, som ändå är ett språk som jag borde kunna behärska rätt så bra.
Ja, det är kanske är lite ovanligt. När jag var hos en frisör en gång och hade förklarat i kanske 5 minuter hur jag ville ha det (medan han samtidigt såg ytterst tveksam ut) sa han: Så egentligen vill du inte alls klippa dig?