Att koppla bort och av

Det här med att koppla bort internet och sociala medier (lite grann) för några veckor har sina goda sidor, men också cirka 485 dåliga. Bloglovin' visade 400+ olästa inlägg och inboxen, som jag glömt att kolla sedan mitten av mars, dolde både osedda kommentarer på bloggen och inbjudningar till det ena och det andra. Ooops. Förlåt att jag varit långsam att reagera! Och tack för inbjudningarna!

Jag har varit lite trött på min egen blogg och känner att jag inte haft så mycket engagerande att säga. För det är just det, jag vill inte bara skriva dravel, utan jag vill brinna, engagera, informera, inspirera och stundvis spotta och fräsa. Efter Linns, Peppes och Karins bloggföreläsning var jag en upprymd, uppspelt och inspirerad bloggare, men krafterna sinade när huvudet fyllde med möhippsplaneringar, bröllopsplaner, skidsemester, karriärsval och framtidsangst. Inte alls dåliga funderingar (för det mesta), men någonting måste ge vika när hårddisken i huvudet blev full.

Bot och bättring utlovas, men jag tror också att det som Anne skriver om lycka "Jag tror inte ens att det är möjligt att vara lycklig annat än i små, små stunder här och där. Kanske mest där." också gäller för bloggen. Man kan inte vara allt det där jag nämnde ovan hela tiden. Ibland är man (läs: jag) lite av det ena, ibland lite mer av det andra, ibland tre-fyra saker på en gång och ibland ingeting alls. Stunder här och där av bra bloggande. Sen lite dravel och svammel däremellan.

Förresten, imorgon börjar jag jobba igen. Det beslut som bara skulle ta en vecka blev en månad, men det är okej. Jag har njutit av ledigheten och verkligen kopplat av och tagit igen mig och min sömnskuld. Jag har alltså sökt bland annat ett vikariat för en alterneringsledighet på museet där jag jobbar och då måste man vara arbetslös, men det slutade ju med den där fasta anställningen istället.


PS. Du är med på bloggträff 19.4 på Strampen? Ja? Ja! Spread the word.

Kommentarer

Ouff, ja det där med sociala medier kan vara ene plåga ibland.

Lycka till på jobbet :)
Maggie sa…
Ja, det kan blir för mycket ibland. Tack!
Christina sa…
Jag fasar redan att komma hem från semestern sen och ha massor av olästa blogginlägg.. Tyvärr blir det ju lätt så att man tröttnar fort och bara skummar igenom de flesta när det har lämnat länge på hälft. Men visst är det skönt med en paus från det sociala livet ibland. Jag kan tipsa dig om nedkopplad skriven av Susann Maushart (?) som handlar om hur det är att leva utan datorer,telefoner och annan teknik i ett halvår. Väldigt intressant och tankeväckande.
Maggie sa…
Christina: tyvärr orkar jag knappast läsa igenom alla missade inlägg. Man får bara acceptera att man missat lite grann och klicka all read. Tack för boktipset!