Mar 11, 2013

Sköldkörtel


Maten är ju kroppens byggstenar så det faller ju sig ganska naturligt att man då också kan påverka sin kropps svagheter via kosten. Sköldkörtelproblem blir allt vanligare och kryper ner i åldrarna. Om man har genetiska anlag för att få problem med sköldkörteln kan det löna sig att se till att kroppens pH inte är för sur genom att äta mycket frukt och gröna grönsaker och undvika stora mängder socker, kött, ägg, vita mjölprodukter och mjölk. Tillräckligt med jod är också en viktig ingrediens i dieten för en person med sköldkörtelproblem.

För att återställa balansen i sköldkörtel har vissa matprodukter därför större effekt än andra: rädisa, persilja, jordgubbar och bananer för jod samt sareptasenap (brassica juncea), spenat och alger för tyrosin (en aminosyra) samt kokosolja. För en mer basisk diet kan man äta grönsaker, rotfrukter, bönor, frukter och bär. Citron må smaka surt, men den har ändå en basisk effekt på kroppen.

Bonusfakta: ekogrönsaker lär överlag bli mer basiska än konventionellt odlade beroende på jordmän och näringsämnen.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...