Igår lagade jag lörsdagsgott i form av blåbärsglass. Jag tog två små ekobananer (banan är ju en av de mest besprutade frukterna (eh, bären) som finns, så det lönar sig att välja eko både för egen och för odlarnas skull) som jag skivade i bitar och satt in i frysen på förmiddagen. På kvällen använde jag mig av en stavmixer för att mixa bananbitarna med ca. 3-4 dl frusna blåbär och lite vaniljpulver. Det lönar sig att låta bananerna och bären smälta lite grann, annars smattrar blåbären som ur en kulspruta ut över hela köket. Fråga inte hur jag vet det.
Jag kunde ha halverat mängderna för att få endast en portion, men what the heck, det var ju inte som om man blir övermätt och stinn av den här sortens glass. Superduperdundergott!
Jag kunde ha halverat mängderna för att få endast en portion, men what the heck, det var ju inte som om man blir övermätt och stinn av den här sortens glass. Superduperdundergott!
Kommentarer