Konst på Nordpolen

Greenpeace har ett globalt konstprojekt på gång som heter Eyes on the Arctic. Ja, ja, förrän ni avfärdar Greenpeace som våldsamma miljötokar så kan vi fundera på hur häftigt det skulle vara att vara deltaktig i världens hittills största publikdeltagande konstverk! (Låt mig ge en ledtråd: väldigt häftigt!)

I april kommer en grupp med upptäckare, aktivister och storytellers (?) att bege sig till Nordpolen för att deklarera den som en  skyddad plats för de som bor där och allt liv på jorden. På sin resa tar de med sig de tusentals porträtt som av konstnären JR ska sammanfogas till en unik bild.

För att få med ditt fejs till Nordpolen ska du ta en svartvit bild av ditt ansikte mot en vit bakgrund. På bilden av endast ditt ansikten, inga husdjur tillåtna, ska du titta uppåt och tänka på Nordpolens magi och mysterier. Heh.


Det handlar inte bara om Nordpolen. Det handlar om att visa världens olika ansikten, ge alla en röst att berätta vad de brinner för och bryr sig om. Det handlar om hur mångsidiga vi är, om ansikten som locka till skratt och nyfikenhet och om hur starka vi är tillsammas. Det handlar om att visa hur vi alla är människor och att vi alla förtjänar att bli jämlikt behandlade oavsett nationalitet, hudfärg, sexualitet, kroppar och kön. Kolla videon om projektet Inside Out här.

Här är mitt trötta anlete som bidrag.

Kommentarer

Linnéa sa…
Det låter ju konstigt och snärtigt. Allt hittar människor på. Människan är nog ganska fantastisk som idé betraktat.
Ja, ganska fascinerande vad allt som hittas på. Jag brukar ibland på nöjesfält slås av hur konstigt det är att vi ser det som ett nöje, dyrbart nöje, att spänna fast oss i maskiner som slungar runt oss i luften. DET tycker jag är konstigt (fast jag gillar det)
Vilken grej! Det måste jag också bidra till.