Glädjens bok

En Ratatakalender och en nattuggla.
Ni har säkert hört om det där om att varje dag skriva upp tre-fem saker man är tacksam för varje dag. Visst? Jag har alltid tänkt att det skulle vara nyttigt, men aldrig riktigt kommit till skott. Det finns studier som visar att folk har på bara tre veckor med denna metod börjat trivas 25% bättre med sina liv, motionerat mer, börjat röka mindre och dricka mindre alkohol och fått en mer positiv attityd. Och lite reflektion över livets goda är väl aldrig fel.

När Ratata lanserade sin kalender för 2013 köpte jag en mest för att stödja bloggportalen och mindre för att jag faktiskt behövde en kalender. Den visade sig dessutom inte riktigt möta mina behov att kunna pricka in möten på ett överskådligt sätt, så hittills har kalendern fungerat som byråprydnad.

Nu har jag hittat på ett sätt att kombinera
skriva-upp-tre-till-fem-saker-som-jag-är-tacksam-för och den oanvända kalendern! Jag ska skriva upp tacksamhets- och glädjegrejerna i kalendern. Finemang!

Tycker ni det här låter som hummflumm självhjälp eller smart tag-kontroll-över-dina-tankar-grej? Anti-hummflummåsikter är välkomna, jag tar inte illa upp. Jag tar väldigt sällan illa upp för saker. "Anonymt" kan man ju kommentera med nickname/ pseudonym.

Kommentarer

Matochmera sa…
Bra idé, men tror åtminstone för min del att det skulle bli ganska mycket upprepning. Fast jag kanske borde pröva och se...
Jag tycker att det är en alldeles utmärkt idé! Jag har tänkt det hur länge som helst. Jag läste också om det där med 25% osv. Undrar var det var...

Jag tänker så här att vi kan tänka oss friska för att förenkla det oerhört mycket. Jag tror att man med meditation, affirmationer och att omge sig med positiva tankar och på så sätt "tänka sig" frisk om du är med? Om du tex går omkring och tänker: "Fan, vad jag mår dåligt, allt är skit och blä" då blir det så också. Tror jag.
Matochmera: Kanske det inte gör nåt fast man upprepar sig. Jag gör det också.

Linda: Vi har säkert läst samma bloggar ;) Jag minns dock inte heller var. Ja, jag tycker inte man ska förringa kroppens och tankarnas förmåga till självläkning. Tankekraft och attityd gör ju massor för hur man orkar med dåliga saker.
nomin sa…
Jag vill också, så jäkla bra. Jag behöver verkligen lära mig mer om det här med att vara tacksam var dag. Tack för tipset.
CAROLINE sa…
Kul att läsa att det är fler än mig som skriver vad man är tacksam över och vad man tycker om med sig själv. Det verkar som att det är svårt nuförtiden att vara tacksam eller våga tycka om sig själv,
Och såna onödiga funderingar försvinner så snabbt man lär sig att vara tacksam. : )
Caroline: Ja, jag tror nog det bara för med sig gott att tänka lite mer på tacksamhet. Jag skriver inte bara saker jag gillar med mig själv, utan mest saker omkring mig i mitt liv. Men bra idé att inkludera även sig själv i tacksamheten.