Feb 24, 2013

Söndagsgott

Salta grönkålchips med chili. Enligt recept från Morotsliv. Superenkelt, men kräver lite tid. Dela grönkålen i mindre bitar, ta bort stammarna om du vill eller ät runt dem sen. Massera in olja, salt och chilipulver (eller annan önskvärd krydda) i kålen. In i ugnen i några timmar på lägsta värmen (ca. 45C) och med luckan lite öppen så fukten slipper ut.

Tiden beror på hur mycet kål man har och hur man lagt upp dem. Jag lade hälften på vanligt bakplåtspapper och hälften på ett galler. De som låg på gallret blev fortare färdiga och krispigare än de som låg på bakugnsplåten. Jag hade in mina i ugnen i kanske 4-5 timmar.

Ja, de blir faktiskt sådär mörkmörkgröna, nästintill svarta.

3 comments:

Sofie said...

Var har du fått tag på grönkålen? Jag åt massa grönkål i höstas men sen slutade det dyka upp i butikerna när säsongen var slut.

Maggie said...

Jag råkade hitta en påse på Minimani. Var själv också förvånad över att det fanns i hyllan.

Nanò said...

Lâter vâldigt gott! sag grônkâl i mataffaren, kanske jag ska testa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...