Snabbmat - broccolisoppa

Världens mest anemiska bild.
Jag hittade broccoli till specialpris i butiken samtidigt som jag stötte på ett inlägg hos Ett annat sätt att leva med ett recept på broccolisoppa. Väldigt fräsch soppa och inte alls den där starka, lite brännande smaken som rå broccoli kan ha. Avokadon gav en mild, krämig smak. Urgod. Rekommenderas! Dessutom gick det att tillaga på under 15 minuter. Snabbmat för tidspressade människor!

Ingredienser

1 msk kokosolja
1 mellanstor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liter vatten
2 tsk örtsalt eller en buljongtärna
1 broccolihuvud, i bitar
7 dl babyspinat
1 avokado, i bitar
salt
peppar
cayennepeppar

Fräs lök och vitlök i kokosolja på medelvärme i 6 – 8 min. Tillsätt vatten och örtsalt. Koka upp. Tillsätt broccolin och låt koka i 2 min. Tillsätt salt, peppar och cayennepeppar (jag glömde cayenn men det blev gott ändå). Ta av grytan från värmen och tillsätt spenaten. Häll soppan i en mixer tillsammans med avokadon eller använd stavmixer. Mixa till en puré. Garnera med lite olivolja och mer avokado.

Kommentarer

SivÖ sa…
Ååh, låter jättegott! Med tre av mina absoluta favoritingredienser (broccoli, spenat och avokado) kan det ju inte misslyckas.
Enda problemet är ju avokadon som så ofta är svår att få tag på. I alla fall vettig avokado. Den som jag senast köpte var från Peru och det känns inte helt OK med mat som färdats halvvägs kring jorden.
Du måste pröva! Jättegott. (bra att jag inte har byggt upp förväntningarna nu ;)) Ja, suck att försöka hitta avocadon. Jag brukar också sucka lite extra djupt när dom enda avocadon som finns är från andra sidan världen.
Lotta sa…
Du får gärna komma å koka soppa till oss nån kväll, jag kan fixa ingredienserna! (Det där med att komma till skott och koka något annorlunda är jag sämre på - tänk om det misslyckas och jag får sitta där med en hel kastrull själv... så gick det sist jag lagade morotssoppa, men som tur var gillade jag den faktiskt!)
Lotta: Jaa! Vilken kul idé! Nu när jag har lite mer ledigt framför mig så kan vi t.o.m få det inpassat ganska snart :)