Ny favorit - kvällsmålet

Sorry, ful och oskarp mobilbild. Aj, aj.
Mitt nya favoritkvällsmål. Urtekrams jordnötssmör med morot på rågbröd. När jag först spontantköpte burken hade jag helt fel förväntningar på smaken och blev väldigt besviken. Det hade en allt för tjock smak och konsisten, alldeles för mäktig. Sen tipsade Ila om att morot passar utmärkt som komplement. Moroten är fräsch och lättar upp den annars så mäktiga och fylliga smaken. Perfekt kombo! Man kan även doppa morotsstavar direkt i jordnötssmöret. Ta det som ett tips.

Kommentarer

Mia sa…
Äppel med jordnötssmör! Vi åt upp en hel Urtekram på bara några dagar på det sättet. (och en äppelskörd...) Men - be aware- jordnötssmör klassas inte som det "säkraste" nötsmören. Jordnötter och Cashew ska man vara försiktig med, menar experter...
Åh, måste testa med äppel också... bara jag får köpt en till burk... ;) Hur menar du säkert? Häslovådligt eller för miljön dåligt?
Matochmera sa…
Jag brukar doppa morötter i Urtekrams tahini. Supergott. Köpte också nyligen Rapunzels mandelsmör som kanske är den bästa kombination jag prövat med äppelklyftor.
Heidi sa…
Jag äter den där jordnötskrämen med banan. Ofta direkt efter träningen, supermumsigt! MIn bror brukar laga toast med jordnötssmör, honung och mosad banan, han säger det är gott men jag har själv inte vågat pröva =P
Ååh, tack för tipsen! Äppel och banan står nästa på tur att prövas.