En vintageklänning, tack

Jag håller förresten på och letar efter en vacker klänning till ett bröllop i mars som äger rum på lite varmare breddgrader än här, i Lissabon. Jag har inte shoppat kläder enbart för nöjes skull på flera månader så jag är superduper ivrig!

Men, jag vill ogärna köpa från en mainstream kedja. Dels för att jag vill ha nåt unikt och speciellt och dels för att jag vill stöda lokala eller/och småföretagare. Dessutom får det hemsk gärna vara vintage, retro och återvunnet. Miljötänk liksom. Ni märker, det är rätt så många krav, förutom snygghet och passform förstås. Därför har jag inte ännu hittat nåt vettigt. Jag frågade redan Hannas Virrvarr, men hon är tyvärr fullbokad till mitten av mars.

Ge mig era bästa tips på vintage/retro/second hand butiker på nätet där jag kunde hitta en vacker, unik klänning! Pretty, pretty please.

Från Beyond Retro hittade jag denna ljuvliga sammetsklänning, som tyvärr är alldeles för liten för mig.Den här gröna evening jacket föll jag för direkt, men man måste ju ha nåt där under också...


En röd klänning i spets är ju festlig i alla fall! Men lite i minsta laget.


 Den här gula ananasklänningen är ingen bröllopsklänning, men ack så charmig!


En till gul klänning, men från Cissi & Selma. Den här kunde man nog ha på ett bröllop.

Kommentarer

nomin sa…
Här brukar jag alltid hitta något fint. http://www.stilsamt.com/

Varför är inte ananasklänningen bröllopsklänning?

http://rinosyr.wordpress.com/ syr kläder av gamla tyger. Du kanske kan hitta något här.

Etsy har en avdelning med vintagekläder.

Tack för tipsen! :D

Tja, ananasklänning är av polyester, så jag tänker att det inte är ett så festligt material.