En sköldpadda av kiwi

Min brokiga sköldpadda i en ännu brokigare miljö. Det där med stilrent, avskalat och minimalistiskt är inte min grej. Men visst är den söt.
Vi fortsätter på djurtemat. Jag blev verkligen inspirerad av den förra raw food träffen. Jag berättade ju att jag haft lite svårt att orka tänka på raw food nu på vintern, men smakerna, samtalen och sällskapet fick mig att vilja testa på fler råa recept igen. Därför slog jag i slag i saken i helgen och gjorde ett försök att skapa en skölpaddstårta som jag ojade mig om tidigare.

Jag gjorde en miniatyrtårta för att testa mig fram. Jag använde mig av en kokosnöt med innehåll (dock ej allt fruktkött), 1 1/2 dl dadlar, två bananer och 4-5 kiwifrukter. Min kokosfyllning blev inte alls lika vit som i receptet, men där kan man säkert experimentera lite genom olika sätt och hur nogrannt man mixar ihop det.

Tårtan är väldigt söt och man ska gilla kokos för att gilla denna godsak. Jag saknade en kontrastsmak eller det där lilla extra, så jag testade strö lite kakaonibs över min kakbit. Det funkade riktigt bra, men är inte den bästa lösningen. Jag ska pröva laga en till tårta inom kort och experimentera lite mer med smakerna (ping Lotta!). Jag went bananas i fruktdisken och överskattade lite hur mycket frukt det skulle gå åt, så har nu massor med kiwi och bananer kvar.
Inte riktigt som i Strömsö.
Det skar lite i hjärtat att skära upp sköldpaddan på mitten.

Kommentarer

Den blev ju jättesöt!
Det var faktiskt lite svårt att sätta tänderna i den lilla krabaten...