Blåbärskräm

Blåbärskräm med vispgrädde
Jag blev sjukt sugen på blåbärssoppa* efter att jag läst Underbara Claras inlägg. Sagt och gjort. Nästan. Jag hade bara 1dl blåbär och inget potatismjöl hemma och kände mig väldigt slö i mina söndagsmyskläder. Det kändes som en överväldig uppgift att ta sig till butiken och till frysen för att hämta ingredienser. Jag trotsade ändå både slöheten och snömassorna som begravt bilen och gav mig iväg.

När jag kommer hem hinner jag bara stiga ur bilen förrän påsen med blåbär åker i backen och spricker. Blåa, små bär spred sig som en missfärgad tsunami över gården. Nejdå, jag överdriver inte alls. Jag blev bara och stirrade en stund på förödelsen. Tur är det vinter och det var enkelt att fiska upp bären ur den nyfallna snön. Bären blev ju inte ens smutsiga och sandiga. Men före jag hann tänka den tanken skrek jag inombords "NEEEEEEJJJJJ!!!" i flera sekunder.

Jag följde för övrigt Claras recept, men tillsatte lite mera potatismjöl för att få en kräm samt lite björksocker för sötma. Serverades med vipsgrädde smaksatt med Urtekrams ekologiska vaniljpulver och björksocker. Delicioso!

*Oh who am I kidding?! Det var ju grädden jag ville åt.

Kommentarer

Lotta sa…
Vilken tur att du fick din efterlängtade njutning trots att blåbären tänkte rymma!
Jaa, gräd.. eh, blåbären var så goda så!
Men shit vad gott!! Jag vill också ha blåbärskräm. Fast grädde är också gott :)
Linda: Blåbär är väl nog godare i längden och mängder.