SkräddarsyttDet här var ju synnerligen intressant. Jag hittade klippet hos Husfadern som bloggar om sitt experiment att köpa mat endast direkt från producenten och bojkotta supermarketar helt och hållet. Nu, efter att han nyligen genomfört utmaningen som räckte ett helt år, har han tagit sig an klädindustrin. Iår kommer han inte att köpa ett enda plagg eller några skor från vanliga kläd- eller skobutiker. Istället är det skräddarsytt som gäller.

Delvis handlar det om att inte konsumera så mycket och bygga upp sin identitet med hjälp av prylar och delvis om att öppna ögonen och inse hur mycket vrickat det finns bakom klädindustrin. Dåliga arbetsförhållanden, slavlöner, miljöförstörelse, exploatering och konsumtionshets.

Kommentarer

Alltså, jag blir bara irriterad på sånt här och att vi människor inte tänker längre än näsan räcker. Och at vi konsumerar så mycket mer än vad vi behöver. Vad är det egentligen som krävs för att vi ska förstå att vi måste göra någonting?

Tack för tipset om Husfadern!
Peppe sa…
din blogg är så sjukt informativ och inspirerande! Heja!
Linda: Jag tror det är brist på kunskap som gör att vi konsumerar som vi gör. Vi känner helt enkelt inte till baksidan av produktionen. Men visst verkar allt fler och fler bli medvetna konsumenter?

Peppe: Jamen tack! Vad glad jag blir!