Julklapparna anno 2012

Iår koncentrerade jag mig på att göra vackra inpaketeringar av återvunnet material och hemgjorda gåvor blandat med köpta. Jag gav bland annat bort torkade äppel, hemgjord äppelcidervinäger...

...torkade nässlor/nässelfrön (bra mot värk, för lederna och matsmältningen, innehåller järn) och torkade klöverblommor som teinfusion (bra för lever, njurar och hudproblem samt innehåller kalcium, B- och C-vitamin och mineraler) som jag satte i glas- och konservburkar som jag sparat och diskat ut. Bandet hittade jag billigt på loppis för några år sen och det bruna pappret var inpaketeringsamterial som kom med en grej på posten. Hehe, jag börjar se paketeringsmaterial överallt. Idag hade jag svårt att slänga en konfektask. Ojdå.

Några välvalda böcker från både antikvariatet och bokaffären och andra gåvor paketerades in i reklamblad. Förra året såg paketen ut såhär.

Jag klädde in skokartonger i tyger och i boksidor. Det kändes nog lite fel att skända en bok genom att riva ut sidorna, men det kanske tröstar att veta att böckerna var gamla, cheesy kärleksnovellver gratis från loppis.

Kommentarer

Linnéa sa…
Jättefina paket, både exteriört och interiört.
I vår familj öppnar vi alltid svärmors paket med ett leende på läpparna(även ungarna). I gamla havre paket finns hemstickade sockor OCH i sockorna kan det finnas en DaCapo. Om inte det är fint så äter jag upp min hatt.
Kul med gåvor inuti gåvor. :)
Och tack!