Ostig spenatsås - raw food

Igår lagade jag den efterlängtade "spaghettin" och ostsås enligt Lev och Spiras raw food recept. Lite besviken blev jag ändå. Det smakade för mycket nötter och tahini tycker jag. Kanske jag missade med mängden på någon ingrediens. Nästa gång ska jag i alla fall ta mera spenat!

Jag använde min fina spiralizer för att laga "pasta" av squasch och batat. Finhackad rödlök marinerades i olja och citron. Supergott! Ostsåsen med spenat är gjord på:
  • 4 msk näringjäst (strödde även lite jäst på tallriken vid servering)
  • 5 msk tahini
  • 2 matskedar sirap (enligt receptet lönnsirap, det hade jag inte)
  • några vitlöksklyftor (enligt receptet en)
  • 4 msk vatten
  • mangold (egentligen 1dl spenat, men jag råkade ta fel påse ur frysen)
  • salt
  • peppar

Kommentarer