Nov 19, 2012

Ägghuvudet

Jag har tvättat håret med alternativa metoder till shampoo i cirka ett år. Jag började med att använda bikarbonat och äppelcidervinäger. Det fick jag dock rätt så snabbt höra och erfara att det torkar ut håret rätt så mycket så jag böt till ägg som shampoo och äppelcidervinäger som balsam. Ibland använder jag bikarbonat när jag vill göra håret extra rent. De senaste månaderna har jag varit väldigt lat med "balsamet", men jag tycker det har funkat bra i alla fall. Honung har jag inte ännu testat som balsam.

För några veckor sen var det en kombination av lathet och det faktum att vi inte hade ägg hemma som gjorde att jag testade använda vanligt ekologiskt shampoo och balsam alltid nu som då. Jag tycker mig märka en stor skillnad. Mitt hår blir väldigt, väldigt platt och tungt av vanligt shampoo samt blir det smutsigare fortare. När jag tvättar med ägg är håret luftigare och lättare att forma och styra. Jag gillar mitt hår oerhört mycket mera efter en äggtvätt än efter en konventionell hårtvätt. Dessutom slipper man kemikalier både på den egna kroppen och i avloppsvattnet. Det passar mitt hår så jag tror att jag fortsätter med ägg i håret.

4 comments:

ett ritstift i din rumpa said...

körde med no-poo ungefär 1,5-2 år, men började av ren och skär lathet ifjol använda shampo oftare och oftare, vilket till slut blev varje gång. märker dock stor skillnad på mitt hår nu och när jag inte använde vanliga hårprodukter, och har en tid funderat på att gå tillbaka till no-poo. enda problemet jag hade med det (förutom att det tar mer tid) var att hårfärgen försvann väldigt snabbt ur håret och det är lite bittert eftersom jag gärna skulle ha det knallrött.. ;D

Maggie said...

Joo, lathetsfaktorn är tyvärr ganska stor här också. Oj, intressant att färger far snabbare... kan det ha att göra med t.ex. den syrliga vinägern?

Lev mer på mindre said...

Jag tvättar också med ägg/äppelcidervinäger/matsoda och mitt hår är som en fluffig, självlockig dröm. Men också jag tycker det är lite kämpigt ibland. Och då kan man ju undra vad som egentligen är kämpigt. Det tar ju inte direkt länge att blanda ihop det. Nej lat det är vad man är.

Maggie said...

Mm, precis. Det tar ju varken lång tid eller är speciellt besvärligt. Men det är väl vana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...