Oct 14, 2012

Vackert

Idag är en så vacker dag att man inte kan sitta inne vid datorn! Det blev dock en lång, skön sovmorgon idag, vilket betyder att en stor del av förmidddagen redan gått när vi tog oss iväg till huset för att plocka lite äpplen och sätta en sista buske i jorden. Det gamla äppelträdet vid huset ger mycket fina matäppel. Nu ska det alltså juicas och torkas äppel! Det skulle även vara kul att testa på att laga egen äppelcidervinäger, bara jag hittar ett lämpligt recept.

Vi plantera en gojibärbuske som sambon fick till 30-årspresent. Så häftigt med egna gojibär! Hoppas det lyckas. En kompis i södra Finland har i alla fått sin buske att ge frukt. Den lär blir 2-3 meter stor, så det var lite svårt att hitta en lämplig plats. Gojibär härstammar från nordliga delarna av Kina och är därför väldigt frosttåliga. Med andra ord passande för våra breddgrader. Gojibär innehåller antioxidanter, järn, aminosyror och lär motverka åldrande.

Nu ska jag bege mig ut igen, efter en liten lunch gjord av squasch-potatisplättar. Bloggar mer om de läckerheterna senare!

Plantering och funderingar på gång.

2 comments:

Cat said...

Gojibärsbuske sätts härmed till på min vad-jag-vill-plantera-i-min-trädgård lista :)

Maggie said...

Yes, go for it :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...