![]() |
Räkröra med havtornsgele toppad med dill på en bädd av ärtgroddar på surdegs- och chiaknäckebröd |
Jag använde en del av det som blev kvar från "Halv 8 hos mig"-middagen som pålägg. På senaste tiden har jag varit urdålig på att se till att alla rester används och se till att vi inte bidrar till matsvinnet, men nu har i alla fall de överblivna örterna använts. Jag lade dock kanske lite för mycket grejer på brödet eftersom jag inte kände nån egentlig surdegssmak.
Nå, tillbaka till mitt mumsiga knäckebröd: räkröra med havtornsgele toppad med dill på en bädd av ärtgroddar på surdegs- och chiaknäckebrö. Så gott! Synd att räkröran tog slut väldigt snabbt. Räkröran är köpt från en lokal fiskbutik, men man kan enkelt laga en själv med lite räkor, gräddfil/majonäs, äppelcidervinäger, salt, peppar, lite lök.
Jag kallar smörgåsen Seamonster of Halloween, eftersom det passande nog är 31 oktober idag och ärtgroddarna ser lite ut som två uppsträckta armar och lite spretigt hår där högst upp med ett orange face (bilden högst upp, övre högra hörnet), den oranga färgen är ju också väldigt halloweenisk och ärtgroddarna i andra ändan av knäckisen ser ut som två små, runda fötter. Booo! And happy Halloween!
Kommentarer
Christina: javisst, det var verkligen gott.