Oct 27, 2012

Halv 8 hos mig

Det blev en lyckad  "Halv 8 hos mig"-middag igår! Jag fick låna en lägenhet i stan, eftersom det skulle ha varit lite opraktiskt att transportera ut alla till Replot och sen in till stan igen. Tyvärr blev det inget fotat. Överhuvudtaget. Menyn fotade jag i efterhand här hemma. Väldigt synd, men ibland vill man bara njuta av sällskapet och maten. Och sen var det ju tankarna förstås lite på annat håll emellanåt också och mycket att stå i. Jag fick tre middagsgäster och menyn var i havstema med ekologiska/lokalproducerade produkter.

Fördrink: Finnbärsdrink med knaparnéer. Ekologisk skumppa (som det förresten inte finns många att välja mellan) med isbitar av havtornssaft. Hemlagat knäckebröd med vegetarisk pate och persilja.

Förrätt: Fräsch spenatsoppa toppas med sesamfrön och ärtgroddar samt skärgårdsbröd. Rawfood-style spenatsoppa, hemlagad Malaxlimpa med räkröra och dill.

Huvudrätt: Smörstekt abborrfilé med citronskum samt hasselbackspotatis och blomkålspuré. Lokalt fiskade abborrfiléer från Vallgrund, ekologisk citron och ägg som ihopvispats men som jag tyvärr glömde bort att servera, ekologisk blomkål som kokats och staxmixats ihop med grädde och rosensalt.

Efterrätt: Havtornscheesecake med rostade mandlar och jordgubbssås samt franskt kaffe. Cheesecaken var gjord enligt rawfoodrecept och var baserad på nötter (som dock ej var ekologiska eller närproducerade). Sen glömde jag faktiskt bort att servera de rostade mandlarna.

Ekologiskt vitt vin från Italien och Frankrike (båda ganska syrliga) serverades till maten och Bailys/konjak till kaffet.

Det var kul att lära känna middagsgästerna. Tyvärr stod jag en hel del i köket, så jag missade en del av konversationerna och umgänget. Poängsättningen föll tyvärr bort i villervallan på krogen där resultaten skulle avslöjas, så ararngörern lät kockarn avgöra tävlingen med sten-sax-påse-leken. Det var verkligen synd, för det skulle ju förstås ha varit intressant att veta vad gästerna på riktigt tyckte om maten, dukningen och stämningen. Visst gavs det komplimanger under kvällen, men det är ju också artigt. Heh.

4 comments:

Christina said...

Läste om evenemanget på facebook. Det tyckte jag också var lite synd att vinnaren skulle koras på så konstigt sätt. Men,nåjaa.. huvudsaken att ni hade en trevlig kväll och att maten var god.

Maggie said...

Nå, det var ju första gången det ordnades, som om det ordnas på nytt så kanske alla etljer klaffar ockå bättre :) Det sku ju behöva vara ett frågefromulär/papper som fylls i direkt efter maten kanske, som lämnas in till arrangörerna sen.

Linnéa said...

Vad duktigt! Gillar mycket när människor satsar på maten, dukningen. Hej då.

Maggie said...

Jaa, dukning är nog också en viktigt del av middagen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...