Sep 5, 2012

Sowing, growing, digging, reaping

Här bjuder jag på en bild då jag grinar illa och gräver en grop. Vi har inhandlar saskatoon bär, bärty eller honungsbärplantor och ballerinaplantor. Dessa ska nedgrävas innan hösten kommer så därav bilden. Träden och buskarna grävs alltså ner på en tilltänkt gräsmatta och inte random plats på åkern som det nu ser ut som.

Odlingarna har börjat ge frukt och jag har skördat en del spenat, mangold, dill, persilja, timjan, purjoskott och några bönor. Den första squaschen ploppade också fram här nyligen. En tomatplanta har faktiskt gett några små, gröna tomater, men de hinner knappast bli färdiga i tid, så man får väl lova att göra Fried Green Tomatoes. Vilken ljuvlig film. Kathy Bates är så bra och även karaktären Idgie!

Första squaschen.
Åh, lyckan att få skörda eget trädgårdsland! Jag blir nästan euforisk då jag går där omkring och plockar och kollar. Om jag någonsin anat vilken stor tillfredställelse jag får att av odla saker så skulle jag ha börjat med detta lite tidigare! Heh, men så är jag också född i oxens tecken; den jordnära producenten.

5 comments:

Hanna said...

Vad du ser cool ut då!
Jag kom att tänka på den här videon när jag läste rubriken http://www.youtube.com/watch?v=48H7zOQrX3U Tydligen är det tufft att odla!

Sandra, i sagarden said...

Bra bärbusk-val :) Jag är hemskt nyfiken på hur ballerinabären smakar!! Vår buske, som planterades i vårast, gav ingen skörd alls ännu i år, så nyfikenheten kvarstår!! :)
Saskatoon införskaffade jag förra helgen också, efter att ha stått och smaskat bär av svägerskans dignande saskatoonbuske.

Och vilken cool squach!!

Maggie said...

Hanna: Haha! Bra video!

Sandra: Ballerinabären var supersöta och goda. Sambon tyckte nästan de var för söta, vilket jag inte alls fattade. Det dinglade alltså några bär på de arma plantorna så vi fick smaka redan nu. Saskatoon har jag inte smakat på, men om du stått och smaskat i busken så måste det ju vara värt gropgrävarmödan. Fy fan vad mycket stenar på Replot! :P

Heidi said...

jag vill också ha eget grönsaksland!! Det är nog lycka det att få skörda egenodlad mat :)

Maggie said...

Ja Heidi, större lycka än vad jag nånsin anat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...