Sep 6, 2012

Råkost recept: pasta och ostsås

Jag testade på ytterligare ett råkost "pastarecept". Receptet är från Earthsprout och själva pastan är det samma som alltid: squasch i smala band. Smaken var okej, men jag kunde inte följa receptet till punkt och pricka eftersom en hel del ingredienser fattades. Jag kanske borde investera i lite näringsjäst, som alltid används i rawfood recept när man ska efterlikna ost.

Ostsåsen till pastan
4 matskedar näringsjäst (hade inget så satte lite pinjenötter, krömm, bra substitut)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk lönnsirap (jag tog vanlig sirap)
3 tsk tamari (använde vanlig sojasås istället)
5 matskedar tahini
1/2 tsk maken, torkad tumeric (tog lite senapsfrön, curry, kanel och ingefära istället)
4 msk vatten

Blanda alla ingredienser i mixern till slät konsistens. Servera med zucchinipasta toppad med peppar, näringsjäst, färska tomater och färsk basilika.

Tomater var nog A och O för smaken, men tyvärr hade jag bara en kvar i kylskåpet. Jag prövade sen äta det med paprika och solktorkade tomater, men det var inte lika gott. Färsk basilika hade jag inte heller. Med andra ord är jag fortfarande på jakt efter det perfekta rawfood pastareceptet. Jag kunde nog tänka mig att pröva det här receptet på nytt och följa instruktionerna bättre.

P.S Sorry för bildkvaliteten. Jag har endast mobiltelefonens kamera til mitt förfogande en tid framöver. Systemkameran seglar över Medelhavet...

2 comments:

Softy said...

Mums! Rekommenderar dig att testa näringsjäst nångång. Jag brukar strö över avocadohalvor på morgonen ibland. Har också gjort "ostsås" till sparrisen på näringsjäst och det blev superbra!

Maggie said...

Ja men då så! Då var det besämt att jag ska inhandla lite näringsjäst. För ost är nämligen min största last.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...