Sep 4, 2012

Kung-fu-ko

Jag har nu testat på sambons hobby, kung-fu. Jag var förberedd på en helvetiskt hård träning, men hoppades ändå samtidigt att de skulle ta det lite lugnare med  nybörjarna. Det var tungt och jag vågade inte ta i för fullt eftersom jag inte visste hur mycket krafter jag behövde för resten av träningen. Kul var det i alla fall!

Man får alltså testa på kung-fu under två veckor (må. och ons.) nu gratis på Shaolinkick i Vasa. Evetuellt var  erbjudandet bara för studeranden, men jag vet inte säkert. Om man är det minsta intresserad att testa så ska man passa på nu, eftersom det är lite dyrt vanligtvis. Nåja, den första lektionen får man prova gratis.

Det var egentligen uppvärmningen som var tyngst då vi i cirka 25 minuter joggade runt i salen och gjorde olika rörelser med armar och ben och hoppade. Sen en superskön strechningsession och lite muskelträning och sen flexibilitetsövningar med sparkar och sånt. Inte sparkar på någon annan, utan att man sparkar i luften framför sig, tar några steg, sparkar och fortsätter så över hela salgolvet.

Nu är jag en död ko. Så värst smidig kände jag mig inte, trots min yogabakgrund. Under senare delen av träningen kändes det inte så tungt, men nu märker jag att kroppen fått arbeta. Tränaren menade att konditionen förbättras snabbt och märkbart med kung-fu.

2 comments:

Cat said...

Cool! Jag sku gärna också testa :)

Maggie said...

GÖr det om du får tillfället! Man känner sig riktigt som kung-fu panda ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...