Sep 18, 2012

Ännu om att lätta på bördan

Det gick smärtfritt att t.ex. ringa till deras donationstelefon 0600 01010 och donera en tia. 

Sen kan man ju fundera på om man vill stöda just Finska Missionssällskapet eller inte. Eller WFF som ibland använder tvivelaktiga metoder? Kan man ge pengar till välgörande ändamål till en organisation som inte nödvändigtvis står för samma åsikter som en själv? Eller till och med som står bjärt emot ens egna åsikter om t.ex. missionsverksamhet? Helgar ändamålet medlen? Är det huvudsaken att byn får en vattenpump eller att korallreven bevaras och då spelar inte vägarna som pengarna hittat dit någon större roll? Så länge det inte är olagligt då förstås. 

3 comments:

Lotta said...

Så där brukar mina tankar går också... är det verkligen okej att jag är med i Röda Korset som varit i hetluften många gånger pga. chefer som använt de välgörande pengarna för egna ändamål?

Så för att lätta på min samvetsbörda blev jag månadsdonerare i ännu en hjälporganisation, Amnesty... den tror jag dock stenhårt på än, mer än FN t.o.m. (är också världsbarnfadder i Unicef och donerar en tia till dem varje månad).

Huvudsaken är ju att man själv tror på sin förmåga att hjälpa och att man har god tro. Misslyckas själva organisationen med ditt personliga syfte så är det ju iaf inte ditt fel.

Maggie said...

Jag har försökt göra så mycket efterforskning som det går innan jag väljer att stöda en organisation, men det är ju omöjligt att få reda på allt, speciellt exakt vart pengarna går. Det finns för- och nackdelar med de flesta organisationer. Jag tycker t.ex. att en onödigt stor del av Unicefs pengar går åt till administration, men det är ju endast så eftersom organisationen är så stor... så jag har valt att stöda en mindre org. I-Aid. Men lider pålitligheten då? Sen är jag något kritisk till missionsverksamhet överlag, så därför känns inte kyrkans utlandshjälp alltid helt ok. Man får avväga från fall till fall.

Maggie said...

För att vara säker på att hjälper går till rätt ställe så är väl det bästa alternativet att själv göra frivilligt arbete eller dylikt :P Men alla har inte möjlighet till det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...