Hemma hos oss

Vi har införskaffat en hylla för att föravara te. Hyllan är ett kap på 5 € från förra veckoslutets hantverkardagar på Stundars. Här finns grönt te, vitt, te, lite svart te, lakritste, vaniljte, whiskyte (yäk) och givetvis en burk med torkade nässlor. Ja, och lite lök och vitlök. Tidigare har de legat huller om buller i en papperpåse. Intresseklubben antecknar. Vilken fantastisk ordning! Jag är inte speciellt pedantisk eller ens städsam av mig, men my God vad jag kan gilla att sortera och ordna upp grejer! Nu står de så vackert på rad.

Och för att det här inlägget ska ha ens nån sorts substans så kan jag berätta att grönt te har många positiva hälsoeffekter. Grönt te innehåller antioxidanter, vitaminer och ibland mineraler. De antioxiderande ämnen i teet tros kunna skydda kroppens celler och DNA mot fria radikaler, som orsakar celldöd, dv.s. åldrande och åldersrelaterade sjukdomar. I djurförsök har det visat sig att grönt te kan förebygga cancer, men i undersökningar med människor har resultaten inte varit lika entydiga.

Kommentarer

Christina sa…
Trots det gröna teets positiva hälsoeffekter så är det något med det som gör att jag inte gillar det. Smaken, lite halvbesk.. Nej, men jag köpte ett jättegott svart te på Gotland. :)
Jag måste vänja mig vid smaken, eftersom jag först inte lls var så förtjust i det. Nu tycker jag det är väldigt gott och svart te kan kännas alldeles för hårt och starkt. Vanesak förstås.
jittermouse sa…
Jättesnyggt och härligt!! Varifrån har ni hittat lakritsrot!? Har länge viljat införskaffa.

Håller med om att svart te känns hårt och starkt efter en tid med grönt te. Lustigt hur sånt funkar.
Lakritsrot finns faktiskt i en butik nära dig :) I Aboa Vetus gift store finns små rötter för en euro styck. De är ungefär storleken av en blyertspenna och finns vid fönstret ungefär i mitten av butiken. Lakritsrot-teet var en gåva, men ser ut att ha kommit från en hälsokostaffär.
Heidi sa…
Jag är helt beroende av grönt te, jag kan känna ett riktigt "sug" efter det. Så gott! :D Men ja måst alltid ha honung i.